Mπάσκετ: Με κρυφές ελπίδες η Εθνική στη Βικτόρια

Mπάσκετ: Με κρυφές ελπίδες η Εθνική στη Βικτόρια

Έτοιμη για το τζάμπολ του Προολυμπιακού τουρνουά δηλώνει η αποδεκατισμένη Εθνική μπάσκετ, με τον Ρικ Πιτίνο στο τιμόνι της και με σύνθημα: “Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους” (Κ. Σλούκας).

Ο πρώτος αγώνας της ελληνικής ομάδας θα είναι με αντίπαλο τον οικοδεσπότη Καναδά, ο οποίος έχει αρκετούς παίκτες από το ΝΒΑ (Μπάρετ, Ουίγκινς, Τζόζεφ, Αλεξάντερ-Ουόκερ, Ντορτ) και θεωρείται φαβορί για την πρόκριση, με προπονητή τον Νικ Νερς των Τορόντο Ράπτορς. Το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στην πόλη Βικτόρια τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 2.05.

Στη συνέχεια η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Κίνα, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Δύο από τις παραπάνω τρεις ομάδες θα προκριθούν στα σαββατιάτικα ημιτελικά, ενώ το μοναδικό εισιτήριο θα κριθεί από τον τελικό της Κυριακής. Ο άλλος Όμιλος αποτελείται από τις Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη.

Την ελληνική δωδεκάδα αποτελούν οι Καλάθης, Σλούκας, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης, Γιαννόπουλος, Κασελάκης, Ρογκαβόπουλος, Μήτογλου, Χρυσικόπουλος, Καββαδάς, Παπαγιάννης και Κ. Αντετοκούνμπο.

Έχουν αποκλειστεί λόγω τραυματισμών οι Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Παπανικολάου και ο Σπανούλης, που σκόπευε να κλείσει την καριέρα του ντυμένος στα μπλε, είτε στη Βικτόρια είτε στο Τόκιο. Απουσιάζουν επίσης οι αδελφοί Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, λόγω των υποχρεώσεων των Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ.

Παράλληλα με το τουρνουά της Βικτόρια θα διεξαχθούν άλλα τρία Προολυμπιακά τουρνουά για ισάριθμα εισιτήρια στο Σπλιτ, στο Βελιγράδι και στο Κάουνας. Η Σερβία, η Λιθουανία και η Σλοβενία θεωρούνται φαβορί, ενώ έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι ΗΠΑ, Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία, Αυστραλία, Νιγηρία, Ιράν και Ιαπωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter