Μπάσκετ: Με «σκούπα» η ΑΕΚ στα προημιτελικά

Μπάσκετ: Με «σκούπα» η ΑΕΚ στα προημιτελικά

Με διπλό στη Βόννη σφράγισε η ΑΕΚ την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Basketball Champions League: 86-90, δηλαδή “σκούπισμα” με 2-0 επί της τοπικής Τέλεκομ. Στο πρώτο ματς, είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ με 92-85.

Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών μετά από απόφαση που ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μόλις 3 ώρες πριν το τζάμπολ. Είχαν προγραμματίσει να τον παρακολουθήσουν και περίπου 300 Έλληνες.

Στα προημιτελικά, που αρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την ισχυρή Νίμπουρκ. Η πρωταθλήτρια Τσεχίας νίκησε σήμερα για δεύτερη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια την Μπαντιρμά, αυτή τη φορά στην Τουρκία, με 86-72.

H AEK έχανε στο ημίχρονο με 49-45 και στο τέλος της γ’ περιόδου με 66-62. Πρωταγωνιστής στην αντεπιθεσή της ήταν ο Νίκος Γκίκας, ενώ οι Λάνγκφορντ, Γιάνκοβιτς, Σλότερ πέτυχαν σημαντικούς πόντους μετά το 77-77.

Η σύνθεση της “Ένωσης: Γιάνκοβιτς 13, Λάνγκφορντ 25, Σλότερ 17, Ζήσης 6, Χρυσικόπουλος 6, Γκραντ 3, Ρέι 3, Γκίκας 8, Ματσιούλις 3, Τσάλμερς 6.

To βράδυ της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί να γίνει ο 2ος αγώνας ανάμεσα στο Περιστέρι και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (0-1 από το πρώτο παιχνίδι), για την ίδια διοργάνωση. Το ματς θα διεξαχθεί στο γήπεδο “Ανδρέας Παπανδρέου” χωρίς θεατές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter