Μπάσκετ: Με το δεξί η ΑΕΚ, με το αριστερό το Περιστέρι

Μπάσκετ: Με το δεξί η ΑΕΚ, με το αριστερό το Περιστέρι

Αντίθετα, το Περιστέρι ηττήθηκε στην Ιερουσαλήμ από την ισχυρή Χάποελ με 91-78 (ημιχρονο 48-46) και θα χρειαστεί δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που απομένουν για να ανατρέψει την κατάσταση.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 52 – 50, αλλά έχανε με διαφορά 6 πόντων στο τέλος της γ` περιόδου (64 – 70).

Ο Ματσιούλις έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης με 8 προσωπικούς πόντους, αλλά ο άνθρωπος-κλειδί ήταν ο Κέντρικ Ρέι, που πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα στο 77 – 78. Τη χαριστική βολή έδωσε στους Γερμανούς με τρία απανωτά καλάθια ο Kιθ Λάνγκφορντ.

Ο Ρέι ήταν ο κορυφαίος παίκτης με 27 πόντους, ενώ ο Λάνγκφορντ πρόσθεσε 20. Ο Ματσιούλις πέτυχε 11 και ο Χρυσικόπουλος 10.

O δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη στη Βόννη. Εάν οι ομάδες φτάσουν στο 1-1, θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Το Περιστέρι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το “κεκλεισμένων των θυρών”, αφού η Χάποελ συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 49 – 48 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δεν άντεξε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Μορέιρα ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Περιστερίου με 20 πόντους, ενώ οι Χάτσερ, Κέιν πέτυχαν από 13 και ο Γκρέι 9.

O αγώνας έγινε χωρίς θεατές, για τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μόλις 1 ώρα πριν το τζάμπολ, μετά από οδηγία του Οργανισμού Υγείας του Ισραήλ.

Το δεύτερο ματς θα γίνει στο Περιστέρι την επόμενη Τετάρτη και το τρίτο, εάν χρειαστεί, στην Ιερουσαλήμ.

Οποια ομάδα φτάσει στις δύο νίκες από κάθε ζευγάρι θα προκριθεί στα προημιτελικά, που αρχίζουν στις 24 Μαρτίου.

Το φάιναλ-φορ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 1-3 Μαϊου, θα γίνει στην έδρα της μίας από τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

* Σε αποψινούς αγώνες της Euroleague: Άλμπα – Μπαρτσελόνα 80– 84, Φενέρμπαχτσε – Ερυθρός Αστέρας 66 – 63 και, στο ντέρμπι, Μακάμπι – Εφές 77-75. Οι Τούρκοι ηττήθηκαν αν για πρώτη φορά μετά από 11 συνεχόμενες νίκες!

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΤΣΚΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη το βράδυ της Πέμπτης (21.00), ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Εφές την Παρασκευή (19.30).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter