Μπάσκετ: Μπάγερν και Ζενίτ αναπνέουν ακόμη

Μπάσκετ: Μπάγερν και Ζενίτ αναπνέουν ακόμη

Μπάγερν και Ζενίτ έμειναν ζωντανές στο κυνήγι μίας θέσης στο φάιναλ-φορ της Euroleague, με μεγάλες νίκες επί της Αρμάνι και της Μπαρτσελόνα! Tα δύο εισιτήρια θα κριθούν σε 40 λεπτά στο Μιλάνο και στη Βαρκελώνη, αφού οι σειρές έφτασαν στο 2-2. Οι νικήτριες των συγκεκριμένων ζευγαριών θα παίξουν μεταξύ τους στον δεύτερο ημιτελικό της 28ης Μαΐου.

Η Μπάγερν νίκησε την Αρμάνι 85-82 με ανατροπή από το -13 στην δ’ περιόδο. Οι Ιταλοί πήραν διψήφια διαφορά στα τέλη του πρώτου μέρους (40-50), αλλά η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι αντεπιτέθηκε και προσπέρασε 80-79. Ο Λούτσιτς έγραψε το 83-82 με κάρφωμα και βολή στα 24’’, ο άλλοτε «πράσινος» Γκιστ κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Σιλντς και ο Λούτσιτς πρόσθεσε 2/2 βολές στα 8’’. Οι Ντατόμε, Ντιλέινι αστόχησαν στο φινάλε.

Ο Τσίπσερ (16 π.) και ο Λούτσιτς (12 π.) ήταν οι μπροστάρηδες της Μπάγερν, ενώ ο Μπάλντγουιν πέτυχε 18 πόντους και ο Σίλι 11. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι πέτυχε 28 πόντους για την Αρμάνι, έναντι 17 του Σιλντς και 10 των Πάντερ, ΛεΝτέι.

Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ κομμάτιασε την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου Μπαρτσελόνα με 74-61 και ισοφάρισε σε 2-2, οπότε όλα θα κριθούν σε μία ζαριά στη Βαρκελώνη.

Η εκπληκτική Ζενίτ προηγήθηκε με 25-13 στην πρώτη περίοδο, 36-26 στο ημίχρονο και 58-36 στο τέλος της γ’ περιόδου. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ σε μονοψήφιο νούμερο.

Ο Κέβιν Πάνγκος πρωταγωνίστηκε και πάλι, με 22 πόντους και 8 ασίστ. Ο Πόιθρες πρόσθεσε 12 και οι Μπλακ, Χόλινς από 11. Απουσίασαν και πάλι οι Πονίτκα, Γκουντάιτις.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που επέπλευσε, με 19 πόντους. Ο Χίγκινς πρόσθεσε 13, ενώ ο Μίροτιτς έμεινε στους 7 και ο Ντέιβις στον 1.

Η Μπαρτσελόνα είχε ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας στο τρίτο ματς, όταν κέρδισε με 70-78 στην Αγία Πετρούπολη. Ο σημερινός αγώνας έγινε μπροστά σε 4.626 φιλάθλους, αφού στη Ρωσία χρησιμοποιείται το 70% των γηπέδων.

Το βράδυ της Τρίτης, στην Κωνσταντινούπολη, η ΤΣΣΚΑ θα μάθει και τον αντίπαλό της στον άλλον ημιτελικό, από τον πέμπτο αγώνα Εφές-Ρεάλ (2-2). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε με 3-0.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter