Μπάσκετ: Νέα λαχτάρα με Ανγκόλα στην ΑΕΚ

Μπάσκετ: Νέα λαχτάρα με Ανγκόλα στην ΑΕΚ

Nέος ιατρικός συναγερμός στο μπάσκετ της ΑΕΚ, αφού ο αθλητής Μπράιαν Ανγκόλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος στον λαιμό, στη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόχειρη εξέταση στα αποδυτήρια έδειξε ότι ο Κολομβιανός μπασκετμπολίστας αιμορραγούσε μέσα στο στόμα (στη σταφυλή), ενώ αισθανόταν έντονη αδιαθεσία, οπότε αποφασίστηκε η μεταφορά του στο γειτονικό ΑΧΕΠΑ.

Οι καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 27χρονος Ανγκόλα στο νοσοκομείο αποδείχθηκαν καθησυχαστικές και ο νεαρός αθλητής θα επιστρέψει στην Αθήνα με την υπόλοιπη αποστολή.

Η ΑΕΚ κατέρρευσε μετά την αποχώρηση του Ανγκόλα και ηττήθηκε στο Ιβανώφειο με 86-74 (ημίχρονο 42-45). Ο Γάιος Σκορδίλης ήταν ο κορυφαίος του Ηρακλή με 21 πόντους, ενώ ο Ράιαν Γούλριτζ πέτυχε 17, ο Γιάννης Κουζέλογλου 15 και ο Τόνι Ντάγκλας 11.

Οι Γκρίφιν (17), Παππάς (16), Φλιώνης (10) διακρίθηκαν από την ΑΕΚ, ενώ ο Ανγκόλα έβαλε 6 πόντους σε 13:38 συμμετοχής.

H AEK έπεσε στο 5-5, ενώ ο Ηρακλής έχει ρεκόρ 2-6, αλλά και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Στον άλλο απογευματινό αγώνα, ο Προμηθέας νίκησε στην Πάτρα το Λαύριο με 79-71 και έφτασε στο 7-3, έναντι 4-6 των ηττημένων. Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ισοβαθμούν στην κορυφή με ρεκόρ 7-1, ενώ ο Κολοσσός έχει 6-3.

Οι Δημήτρης Αγραβάνης (24 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και Κέντρικ Ρέι (23 πόντοι, 3/7 τρίποντα), Χαντ (5 πόντοι, 17 ριμπάουντ) έσυραν τον χορό για την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Οι Βασίλης Μουράτος (20), Πέτρος Γερομιχαλός (13) ξεχώρισαν από το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 37-43, αλλά ο Προμηθέας ξέφυγε μετά το 51-52 της γ’ περιόδου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το βράδυ του Σαββάτου με το παραδοσιακό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη (20.00). Την Κυριακή θα παίξουν Ολυμπιακός-Απόλλων και Περιστέρι-Ιωνικός, ενώ ο αγώνας Λάρισας-Παναθηναϊκού αναβλήθηκε μετά από αίτημα των «πρασίνων». Ο Κολοσσός έχει ρεπό τη 10η αγωνιστική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter