Μπάσκετ: Νέο αδιέξοδο, αποχωρεί ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Νέο αδιέξοδο, αποχωρεί ο Ολυμπιακός

Σε νέο αδιέξοδο οδηγείται η συνέχεια του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ, αφού ο Ολυμπιακός αποχώρησε από την κρίσιμη σύσκεψη στον ΕΣΑΚΕ, καταγγέλλοντας απόπειρα πραξικοπήματος. «Ορίζουν αγωνιστική, ενώ εκκρεμεί προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, ας κάνουν τα πλέι-οφ μόνοι τους», εξήγησαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πριν φύγουν από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο ζητώντας ακύρωση της διαδικασίας ορισμού των διαιτητών, αλλά η απόφαση του ΑΣΕΑΔ απειλεί να χρονίσει. Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τη βαθμολογία της Α1 και αναμένεται να ανάψει πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα πλέι-οφ, όπου μεταξύ άλλων θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αρχής γενομένης από το ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» απειλούν να μην εμφανιστούν στο γήπεδο, οπότε κινδυνεύουν εκ των πραγμάτων με υποβιβασμό βάσει κανονισμού.

Νωρίτερα αποφασίστηκε ομόφωνα με ψήφους 14-0 να υπάρξει εισήγηση προς την Ομοσπονδία μπάσκετ για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ώστε να μην πέσουν στην Α2 οι δύο τελευταίοι της φετινής βαθμολογίας (Λαύριο, Κολοσσός). Ωστόσο, η διεξαγωγή της Α1 με 16 ομάδες θα είναι «φωτογραφική», μόνο για την περίοδο 2019-20, ώστε την επόμενη σεζόν να υποβιβαστούν τέσσερις.

Ακόμα και αυτή η απόφαση σκοντάφτει σε διχογνωμία, αφού δεν είναι σαφές αν θα τιμωρηθεί με υποβιβασμό ή όχι ομάδα που ενδεχομένως θα αποχωρήσει από τα πλέι-οφ.

Οι προσπάθειες προέδρων όπως ο Μάκης Αγγελόπουλος της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Γουλιέλμος του Άρη για διπλωματική, πυροσβεστική παρουσία έπεσαν στο κενό, ναρκοθετημένες από την αδιαλλαξία των δύο «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός, διά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, απαιτεί άμεση έναρξη των πλέι-οφ και «τήρηση της νομιμότητας». Η δε πολιτεία νίπτει τας χείρας της και κατηγορεί την απούσα από τις εξελίξεις ΕΟΚ για αδιαφορία.

Η κατάσταση εξακολουθεί να προκαλεί θυμηδία, ιδίως στους ξένους παίκτες και προπονητές που εργάζονται σε ελληνικές ομάδες. Ο Ρικ Πιτίνο σαρκάζει το μπάχαλο σε κάθε ευκαιρία μέσω Twitter, ενώ ο επίσης «πράσινος» μπασκετμπολίστας Σον Κιλπάτρικ τιτίβισε σήμερα, με την ένδειξη SMH («shaking my head», κουνάω το κεφάλι μου): «Η κατάσταση των πραγμάτων δείχνει όχι μόνο έλλειψη σεβασμού προς το παιχνίδι και τους σπουδαίους φιλάθλους της Ελλάδας, αλλά και ασέβεια προς τους αθλητές και προς τον πολιτισμό τους».

Ο Τζόρνταν Θίοντορ της ΑΕΚ (η οποία τερμάτισε 1η στην κανονική περίοδο) μας πήρε στο ψιλό: «Κάποιος να μας πει τι θα γίνει με τα πλέι-οφ, διότι στις 17 Ιουλίου παντρεύομαι»! Σημειωτέον ότι οι ξένοι παίκτες αρκετών ομάδων έχουν φύγει από την Ελλάδα και είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter