Euroleague: Νέο σοκ για τον Ολυμπιακό στο «κόκκινο» ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα

Euroleague: Νέο σοκ για τον Ολυμπιακό στο «κόκκινο» ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα

Οδυνηρή ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «κόκκινο» ντέρμπι της Euroleague, από τον αδελφοποιτό του, Ερυθρό Αστέρα: 86-90, μπροστά σε 7.000 φιλάθλους στο Φάληρο. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 45-41.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε προσωρινά στα τέλη του α’ ημιχρόνου (44-33) με απανωτά τρίποντα του Κώστα Σλούκα, που είχε συμπαραστάτες τους Μπλακ, ΜακΚίσικ. Ο Κώστας Παπανικολάου έφερε το σκορ στο 59-51, αλλά οι Σέρβοι αντεπιτέθηκαν και προσπέρασαν: 60-61 και 67-78 με κρεσέντο των Ντόμπριτς, Πετρούσεφ στα μέσα της δ’ περιόδου.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ξεκίνησε την αντεπίθεση των Πειραιωτών, οι οποίοι έφτασαν σε απόσταση βολής στο τελευταίο λεπτό (84-86 στα 48’’ με βολές του Μπλακ). Ο Αστέρας έχασε την προτελευταία επίθεσή του με τον Αργεντινό Βιλντόσα, αλλά ο Σλούκας αστόχησε στο κρίσιμο σουτ στα 5’’ και ο Βιλντόσα σφράγισε τη νίκη των Σέρβων με εύστοχες βολές.

Ο Ολυμπιακός έπεσε στο 9-6 και κινδυνεύει να βρεθεί εκτός τετράδας. Νωρίτερα, η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και των Καλάθη, Κ. Αντετοκούνμπο ηττήθηκε στην Πόλη από την Παρτίζαν των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου με 72-73 και έμεινε στο 10-5. Την κορυφή μοιράζονται η Μονακό και η Μπαρτσελόνα, με ρεκόρ 10-4.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ, Σλούκα 14, Κάνααν 5, Λαρεντζάκη 8, ΜακΚίσικ 7, Παπανικολάου 9, Πίτερς 2, Βεζένκοφ 13, Φαλ 5, Μπολομπόι 9, Μπλακ 14. Ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ήταν απροπόνητος λόγω ίωσης, έπαιξε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τον Ερυθρό Αστέρα, που είχε κερδίσει 6 συνεχόμενα παιχνίδια μετά την άφιξη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Βιλντόσα ήταν ο κορυφαίος με 22 πόντους και 8 ασίστ. O πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Νεμάνια Νέντοβιτς πέτυχε 12, ο Πετρούσεφ 14, ο Ντόμπριτς 12 και ο Μίτροβιτς 13. Δεν έπαιξε ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός Καμπάτσο, που δεν είναι ακόμη έτοιμος. Οι Σέρβοι έχουν ρεκόρ 8-7.

Ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί απέναντι στην πρωταθλήτρια Εφές στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Παρασκευής (19.30), χωρίς τους τραυματίες Π. Καλαϊτζάκη, Μποχωρίδη και με αμφίβολο τον Γκουντάιτις. Οι «πράσινοι» μετρούν 6 νίκες και 8 ήττες.

Οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter