Μπάσκετ: Νίκες για ΑΕΚ, Προμηθέα, Λαύριο

Μπάσκετ: Νίκες για ΑΕΚ, Προμηθέα, Λαύριο

H AEK, o Προμηθέας και το Λαύριο κέρδισαν τους αγώνες με τους οποίους άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Η «Ένωση» νίκησε εύκολα τον Ιωνικό στη Νίκαια με 79-98 (ημίχρονο 36-49), σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με καθυστέρηση επειδή οι διαιτητές απαιτούσαν να απομακρυνθεί ένα πανό που χαρακτήριζε κυβερνητικό έγκλημα το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά ούτε και ατύχημα. Την κρατική δολοφονία τη βαφτίσατε δυστύχημα».

Παρ’ όλο που ο Ιωνικός απειλήθηκε με μηδενισμό, το πανό έμεινε στη θέση του μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ ακούστηκαν και υβριστικά συνθήματα με παρόμοιο περιεχόμενο ενάντια στην κυβέρνηση και στην αστυνομία.

Ο νεοφερμένος Μπράιντον Λεμάρ πέτυχε 20 πόντους για την ΑΕΚ, ενώ ο Οριόλα πρόσθεσε 5. Διακρίθηκαν από την ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη και οι Μάιλς (15), Γιάνκοβιτς (14), Φλιώνης (11). Από τον Ιωνικό ο Μαυροκεφαλίδης πέτυχε 25 πόντους, ο Καπελάν 14 και ο Αρσενόπουλος 11.

Ο Προμηθέας συνέτριψε τον ΠΑΟΚ στην Πάτρα με 90-69 (ημίχρονο 41-39) και μοιράζεται με την ΑΕΚ την τρίτη θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 10-7. Οι Ντάνγκουμπιτς (20), Τόμασον (14), Χογκ (11), Κάουαν (11) ξεχώρισαν από την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου. Από τον ΠΑΟΚ, που υστέρησε στο ντεμπούτο του Φώτη Τακιανού, επέπλευαν οι Φράνκε (17), Χαντς (13).

Το Λαύριο, με τον Γιώργο Λημνιάτη πλέον στον πάγκο, κατέβαλε τον Απόλλωνα Πάτρας με 74-68 σε κρίσιμη αναμέτρηση για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Οι Λανγκεβάιν (18), Κόουλ (13), Φλαγκ (10) και Βερτζ (26), Γκρίφιν (12) ήταν οι καλύτεροι. Οι δύο ομάδες έχουν από 3 νίκες, όπως και η Καρδίτσα, έναντι 4 του Ιωνικού.

O Παναθηναϊκός (13-2) αντιμετωπίζει την Καρδίτσα στο ΟΑΚΑ στις 20.30, στον αγώνα που ολοκληρώνει το σαββατιάτικο πρόγραμμα. Ο αήττητος σε 15 αγώνες Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Ρόδο το απόγευμα της Κυριακής (15.45), ενώ η θα ολοκληρωθεί λίγες ώρες αργότερα στο Αλεξάνδρειο, με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και το Περιστέρι (20.30).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter