Μπάσκετ: Νίκη και λαχτάρα για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Νίκη και λαχτάρα για τον Ολυμπιακό

Η προτελευταία πρόβα του Ολυμπιακού πριν το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολη συνοδεύτηκε από μία εύκολη νίκη επί του Άρη και από στιγμιαία αγωνία, για τον -τελικά επιπόλαιο- τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 84-54 (ημίχρονο 44-31) και πέτυχαν το 1-0 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Α1. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθείς τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, έξι βράδια πριν το μεγάλο ραντεβού με την ΤΣΣΚΑ στην Πόλη.

Το κοινό στο Φάληρο καρδιοχτύπησε για λίγα λεπτά, όταν είδε τον Παπαπέτρου να σωριάζεται αναίσθητος στο παρκέ μετά από ένα τυχαίο χτύπημα στον λαιμό. Ο διεθνής άσος συνήλθε γρήγορα και επέστρεψε από τα αποδυτήρια στον πάγκο με το πράσινο φως του γιατρού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέφυγε να τον χρησιμοποιήσει στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ οι Γιανγκ-Γκριν πέτυχαν από 11 και οι Πρίντεζης-Σπανούλης από 10. Ο Καββαδάς πέτυχε 14 και οι Γιανκοβιτς-Κάμινγκς από 10 για τον Άρη.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την κοπέλα του Μαράια, και τον αδελφό του, Κώστα. Ανάμεσα στους πολλούς που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον άσο του ΝΒΑ ήταν οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, αδελφοί Αγγελόπουλοι.

Στο περιθώριο του αγώνα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης Νίκος Λάσκαρης διευκρίνισε ότι δεν θα φέρει αντίρρηση, εάν τεθεί θέμα παράλληλης απασχόλησής του Δημήτρη Πρίφτη στην Εθνική ομάδα: «Μας τιμά το γεγονός και δεν πρόκειται να του σταθούμε εμπόδιο. Κάναμε μία συζήτηση μαζί του και δεν έχουμε πρόβλημα, να καθίσει και στους δύο πάγκους. Θα το δούμε στο τέλος του έτους». Ο Πρίφτης έχει συμβόλαιο στον Άρη μέχρι το 2018, ενώ θεωρείται φαβορί για το πόστο του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter