Μπάσκετ: Νίκη και πλεονέκτημα για την ΑΕΚ

Μπάσκετ: Νίκη και πλεονέκτημα για την ΑΕΚ

Τη νίκη που χρειαζόταν για να μπει με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά του Basketball Champions League πέτυχε η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» νίκησε στο ΟΑΚΑ την αποκλεισμένη πολωνική Ανβιλ Βλοτσλάβεκ με το ευρύ 83-72, τερμάτισε 2η στον Όμιλό της και αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το τρόπαιο το 2018.

H AEK δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα, αλλά αντεπιτέθηκε μετά το 28-35 με αρχισκόρερ τον νεαρό Νίκο Ρογκαβόπουλο. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 44-38 και στο τέλος της γ’ περιόδου 65-54. Προς το τέλος, η διαφορά άγγιξε και τους 20 πόντους.

Oι Χρυσικόπουλος, Ρογκαβόπουλος πέτυχαν από 15 πόντους, ενώ οι Ματσιούλις, Ρέι από 14. Ο Νίκος Ζήσης είχε 8 πόντους, ενώ μοίρασε 10 ασίστ. Ο Κακλαμανάκης πέτυχε 6 πόντους, ο Γκραντ 4, οι Γιάνκοβιτς-Τσάλμερς από 3 και ο Σλότερ 1.

Oι προημιτελικοί θα γίνουν μεταξύ 24 Μαρτίου και 8 Απριλίου με σύστημα «best of three» (τρεις αγώνες με ζητούμενο τις δύο νίκες), οπότε η ΑΕΚ ελπίζει να ενισχυθεί με τους τραυματίες Λάνγκφορντ και Γκίκα.

Το φάιναλ-φορ έχει προγραμματιστεί για τις 1-3 Μαϊου, στην έδρα μίας από τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter