Μπάσκετ: Νίκη ρουτίνας με Πρίντεζη για την Εθνική

Μπάσκετ: Νίκη ρουτίνας με Πρίντεζη για την Εθνική

Χωρίς να θαμπώσει και χωρίς να ξεπεράσει τον εαυτό της, η Εθνική Ανδρών μπάσκετ νίκησε αρκετά εύκολα την Τουρκία με 84-70 (ημίχρονο 42-37) και παρέμεινε αήττητη στα 4 φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει. Οι Τούρκοι είναι πιθανός αντίπαλός της στη β’ φάση του Μουντομπάσκετ και μάλιστα σε κρίσιμο βαθμολογικά σημείο.

Το απρόοπτο της ημέρας ήταν κάποιες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη μέση ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αλλά πιστεύεται ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Η 13άδα που θα ταξιδέψει στην Κίνα θα ανακοινωθεί αύριο, με πιθανότερο «θύμα» για τον τελευταίο αποκλεισμό τον Ντίνο Μήτογλου.

Στο αποψινό φιλικό, που έγινε μπροστά σε 12.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε 25 λεπτά, με απολογισμό 16 πόντους, 6/10 βολές, 5/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες και 3 λάθη.

Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ έπαιξαν και οι Λαρεντζάκης 8(2), Κόνιαρης, Καλάθης 11(2), Παπαγιάννης 12, Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 2, Βασιλόπουλος 5(1), Αντετοκούνμπο Θ. 8, Μήτογλου 2. Δεν αγωνίστηκαν οι Μπουρούσης, Αθηναίου. Ο Κορκμάζ των Φιλαντέλφια Σίξερς πέτυχε 25 πόντους για την Εθνική Τουρκίας.

Η συμμετοχή του Κώστα Σλούκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παραμένει αμφίβολη και φαίνεται ότι θα κριθεί στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, όταν θα ολοκληρωθεί το 10ήμερο πρόγραμμα εντατικής θεραπείας του παίκτη, με νέα μαγνητική τομογραφία.

Ο Σλούκας υπέστη θλάση και αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο και θα επιχειρηθεί να επιστρέψει σε ελαφρές προπονήσεις γύρω στις 26-27 Αυγούστου. Εάν και τότε πονάει, θα αποκλειστεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα συμπεριληφθούν στην τελική 12άδα αμφότεροι οι υποψήφιοι, Αθηναίου και Κόνιαρης. Η άλλη θέση παίζεται μεταξύ Παπαγιάννη και Μήτογλου, με πιθανότερο τον πρώτο.

Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί την Τετάρτη για την Κίνα, όπου θα δώσει τα τρία τελευταία φιλικά προετοιμασίας χωρίς τον Σλούκα. Το πρώτο της παιχνίδι στο Μουντομπάσκετ, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο στη Ναντζίνγκ, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει αύριο (20.30) στο ΟΑΚΑ στον άτυπο τελικό του τουρνουά την πανίσχυρη Σερβία των Γιόκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Μαριάνοβιτς και του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας, οι Σέρβοι νίκησαν την Τουρκία με 96-64 (Γιόκιτς 20, Μπογκντάνοβιτς 15 – Μπελινέλι 14).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter