Μπάσκετ: Νικήτρια στο νήμα η Εθνική, 97-94 τη Λετονία

Μπάσκετ: Νικήτρια στο νήμα η Εθνική, 97-94 τη Λετονία

Με μία σημαντική νίκη γοήτρου επί της Λετονίας στη Ρίγα στην παράταση (94-97) ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών μπάσκετ τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022. Στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 82-82 και στο ημίχρονο 51-42 υπέρ των Λεττονών

Η ελληνική ομάδα έχανε με διαφορά ακόμα και 15 πόντων (69-54), αλλά αντεπιτέθηκε στην τέταρτη περίοδο με πρωταγωνιστές τους Κατσίβελη, Χρυσικόπουλο, Σαλούστρο και τον νεαρό Κώστα Παπαδάκη, που στο ντεμπούτο του πέτυχε τρία τρίποντα στο τελευταίο τετράλεπτο.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ισοφάρισε σε 82-82 με τρίποντο εννέα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κανονικού αγώνα και σταμάτησε τον Φρεϊμάνις με τάπα αμέσως μετά. Στην παράταση οι 4/4 βολές των Κατσίβελη, Σαλούστρου σφράγισαν τη νίκη, η οποία πανηγυρίστηκε από την ελληνική αποστολή.

Τα μπλε φόρεσαν στη Ρίγα απόψε οι Κατσίβελης 19(2), Χρυσικόπουλος 17(2), Μουράτος 4, Μωραϊτης 2, Παπαδάκης 11(1), Χουγκάζ 5(1), Καράμπελας, Κουζέλογλου 5(1), Μαργαρίτης 14, Τσαλμπούρης 3(1), Σαλούστρος 17(1).

Πέρα από τις υπόλοιπες απουσίες της, η Εθνική έπαιξε απόψε χωρίς σέντερ, αφού τραυματίστηκαν οι Καββαδάς, Κακλαμανάκης. Εκτός παιχνιδιού έμεινε και ο Τολιόπουλος.

Από τη Λετονία, που έμεινε εκτός νυμφώνος μετά την προχθεσινή ήττα-σοκ από τη Βουλγαρία στη Ρίγα, απουσίασαν οι Τίμα, Μπέρτανς, που μετά τον αποκλεισμό επέστρεψαν στην Χίμκι.

Η Λιθουανία και η Εσθονία εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα τελικά λίγο πριν πέσει η αυλαία των «παραθύρων». Μάλιστα στο Βίλνιους οι Λιθουανοί καρδιοχτύπησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν αστόχησαν σε λέι-απ οι Δανοί (77-76)!

Για το Ευρωμπάσκετ 2022 προκρίθηκαν οι Ελλάδα, Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Σλοβενία, Λιθουανία, Τουρκία, Ισραήλ, Πολωνία, Ρωσία, Βέλγιο, Κροατία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Μεγ. Βρετανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Eσθονία και οι συνδιοργανώτριες Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Γεωργία.

Το 41ο Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί στις 1-18 Σεπτεμβρίου 2020. Τους Ομίλους της α’ φάσης έχουν αναλάβει να φιλοξενήσουν η Κολωνία, το Μιλάνο, η Τιφλίδα και η Πράγα, ενώ τα τελικά θα γίνουν στο Βερολίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter