Μπάσκετ: Νίκη και υποσχέσεις για την Εθνική

Μπάσκετ: Νίκη και υποσχέσεις για την Εθνική

Δεύτερη δύσκολη νίκη πέτυχε η αποδεκατισμένη Εθνική Ανδρών μπάσκετ στο 30ό Τουρνουά «Ακρόπολις»: 77-69, με θύμα τους Πορτορικάνους. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 32-31.

«Εντυπωσιάστηκα από τον χαρακτήρα που έδειξαν οι νέοι παίκτες», είπε ο Ρικ ΠΙτίνο. «Δεν απογοητεύτηκαν όταν ξεκίνησαν με 1/17 τρίποντα. Μάθαμε πολλά για τον εαυτό μας απόψε, αλλά αύριο θα χρειαστεί να παίξουμε καλά σε όλους τους τομείς απέναντι στους Σέρβους».

Aπό την ελληνική ομάδα διακρίθηκαν οι Κώστας Αντετοκούνμπο με 14 πόντους («από την άμυνα βρίσκω τον ρυθμό μου»), Βασίλης Καββαδάς με 10, Γιάννης Αθηναίου με 10, Μιχάλης Λούντζης με 10, αλλά και κρίσιμα καλάθια στο τέλος. Έπαιξαν και οι Χρυσικόπουλος 4, Ρογκαβόπουλος, Κατσίβελης 2, Σλούκας 9, Μουράτος 1, Χουγκάζ, Κασελάκης 5, Μήτογλου 12.

Προφυλάχτηκε και αυτή τη φορά ο ελαφρά τραυματίας Βασίλης Σπανούλης (όπως και οι Παπαγιάννης, Γιαννόπουλος, Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης), ενώ ο Νικ Καλάθης αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι έχουν τεθεί νοκ-άουτ οι τραυματίες Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Παπανικολάου.

Εάν οι Μιλγουόκι Μπακς αποκλειστούν απόψε από τους Μπρούκλιν Νετς στα πλέι-οφ του ΝΒΑ, υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσουν την αποστολή οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. «Εάν χάσουν, θα προσπαθήσω να τους πείσω να έλθουν στην Εθνική», δήλωσε ο αδελφός τους, Κώστας.

Το Τουρνουά «Ακρόπολις» ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής (20.00) με τον αγώνα Ελλάδας-Σερβίας, που θα είναι το τελευταίο επίσημο φιλικό της Εθνικής μας. Μετά το ματς, ο Ρικ Πιτίνο θα αποκλείσει 3-4 παίκτες.

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου στη Βικτόρια του Καναδά. Η Εθνική μας διεκδικεί ένα εισιτήριο για το Τόκιο με αντιπάλους τους Καναδά, Κίνα, Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter