Μπάσκετ: Νίκη μπροστά στον Γκάλη για την Εθνική

Μπάσκετ: Νίκη μπροστά στον Γκάλη για την Εθνική

Με μία δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η Εθνική μπάσκετ: 77-67 την επικίνδυνη Λευκορωσία. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 38-30.

Η ελληνική ομάδα έχανε με 19-26 στο ξεκίνημα, αφού αντιμετώπισε προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ και στις βολές. Ωστόσο, η είσοδος του Κασελάκη και η πληθωρική παρουσία του Κωστή Γόντικα άλλαξαν την εικόνα. Οι Λευκορώσοι επέστρεψαν γρήγορα από το -10 και μείωσαν σε 42-41, αλλά η είσοδος του ξεκούραστου Παναγιώτη Καλαϊτζάκη βοήθησε την Εθνική να φτάσει στο 58-48 και τελικά να προστατεύσει τα κεκτημένα.

Την Εθνική μας κοουτσάρισε για πρώτη φορά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα με τον Covid-19.

Ο Νίκος Γκάλης στο πλευρό της εθνικής

 

O Λεωνίδας Κασελάκης, που ενσωματώθηκε στην ομάδα μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ζενίτ, πέτυχε 14 πόντους. Ο Δημήτρης Αγραβάνης πρόσθεσε 14, ο Μιχάλης Λούντζης 12 και ο Γόντικας 13. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έκανε το ντεμπούτο του με 5 πόντους. Έπαιξαν και οι Αγραβάνης 14, Γκίκας 7, Ρογκαβόπουλος, Κατσίβελης 4, Καββαδάς, Μουράτος 5, Γιαννόπουλος 5, Κακλαμανάκης.

Ο Μπλίζνιουκ πέτυχε 17 πόντους, ο Σάλας 17 και ο Παραχούσκι 15 για τη Λευκορωσία.Oι Σαλούστρος, Χρυσικόπουλος, Χουγκάζ έμειναν εκτός δωδεκάδας.

Στον εναρκτήριο αγώνα της, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία με 78-69 στο Νιούκασλ, ενώ οι Λευκορώσοι νίκησαν την Τουρκία στο Μινσκ με 84-70.

Ο σημερινός αγώνας ήταν ο πρώτος για την Εθνική Ανδρών στη Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια! Στο Αλεξάνδρειο ήταν παρών και ο Νίκος Γκάλης, που κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο, όπως και ο παλαίμαχος σκόρερ του Ηρακλή Ντέιβιντ Ινγκραμ.

To Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2023 στις Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες. Η τελική φάση θα γίνει στη Μανίλα.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter