Μπάσκετ: Νίκη του Προμηθέα και 2-0 σε χρόνο μηδέν

Μπάσκετ: Νίκη του Προμηθέα και 2-0 σε χρόνο μηδέν

Ένα αχρείαστο φάουλ που σφυρίχτηκε -σωστά- από τους διαιτητές στο τελευταίο δευτερόλεπτο έβγαλε τον Προμηθέα στον αφρό και τον έφερε ένα βήμα από την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το σκορ έγινε 2-0 με το 68-66 των Πατρινών (ημίχρονο 38-32) και το Λαύριο θα προσπαθήσει να μειώσει στον τρίτο αγώνα στο δικό του σπίτι, το βράδυ της Δευτέρας.

Oι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία τους με το άστοχο λέι-απ του Κάρτερ 3 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, στο 66-66. Αμέσως μετά, ο Ντιαλό έκανε φάουλ («απειρίας», είπε ο προπονητής του, Χρήστος Σερέλης) σχεδόν στη σέντρα και επέτρεψε στον Πορτορικανό Κλαβέλ να τελειώσει το ματς από τη γραμμή 0.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ η παράταση φαινόταν πιθανότερο σενάριο.

Το Λαύριο προηγήθηκε με 53-60 στο 36ο λεπτό, αλλά ο κορυφαίος του παιχνιδιού Χάρης Γιαννόπουλος κράτησε τον Προμηθέα όρθιο. «Η νίκη μας ήταν 100% δίκαιη, άσχετα αν χρειάστηκε και τύχη στο τέλος», τόνισε ο Μάκης Γιατράς.

Ο Γιαννόπουλος πέτυχε 22 πόντους με 7/9 τρίποντα, ενώ ο Λούντζης πρόσθεσε 11 και οι Τζέριαν Γκραντ, Αγκμπελέσε από 10 για τους νικητές. Ο Κάρτερ ήταν ο αρχισκόρερ του αγώνα με 29 πόντους. Ο μοιραίος Ντιαλό έβαλε 10 και ο Μουράτος 9 για το Λαύριο.

Ο τρίτος ημιτελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (1-1), θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής στις 8μμ στο ΟΑΚΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter