Mπάσκετ: Νικητής στο θρίλερ ο Παναθηναϊκός

Mπάσκετ: Νικητής στο θρίλερ ο Παναθηναϊκός

Διπρόσωπος και τελικά ικανοποιητικός ήταν ο Παναθηναϊκός, στην πρώτη φετινή εμφάνιση του μπροστά στο κοινό του.

Στην πρεμιέρα του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ, ο πρωταθλητής Ελλάδας νίκησε Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 89-85 στην παράταση (80-80) και έδωσε ραντεβού με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές στον αυριανό τελικό.

Ένα τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου 38 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έκρινε την αναμέτρηση. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέτυχε 20 πόντους, έναντι 15 των Πέρι, Έβανς, 11 του Φλόιντ και 9 του Μέικον.

Το κοινό του Παναθηναϊκού αποθέωσε τον προπονητή των τροπαίων Ομπράντοβιτς, ο οποίος πενθεί από την Πέμπτη τον αδελφικό φίλο και κουμπάρο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς εργάζεται από φέτος στην Παρτίζαν, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, ως παίκτης αλλά και ως προπονητής οδηγώντας την στον ευρωπαϊκό τίτλο του 1991. Η ομάδα του Βελιγραδίου θα συμμετάσχει στο Eurocup.

H διαφορά υπέρ των Σέρβων έφτασε και τους 19 πόντους στο α’ ημίχρονο (21-40), ενώ στην ανάπαυλα το σκορ ήταν 31-48. Oι «πράσινοι» βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο μέρος και εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν προηγήθηκαν 78-73 με σερί 15-0.

Στη σύνθεση του Παναθηναϊκού επέστρεψε μετά από 5 μήνες και έπαιξε για λίγα λεπτά ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Covid-19.

Στον άλλον αγώνα του Σαββατόβραδου, η Εφές συνέτριψε τη γερμανική Ουλμ με 88-69. Ο τελικός του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στις 8 μμ, ενώ τρεις ώρες νωρίτερα θα ξεκινήσει ο αγώνας για την τρίτη θέση, Ουλμ-Παρτιζαν. Τα 8000 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν εξαντλήθηκαν εδώ και μέρες.

Η Ευρωλίγκα αρχίζει σε 11 μέρες και το πρωτάθλημα της Basket League σε δύο εβδομάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter