Mπάσκετ: Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο θέλει Ευρώπη

Mπάσκετ: Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο θέλει Ευρώπη

Την απόφασή του να επιδιώξει επαγγελμαιτκή καριέρα στην Ευρώπη χωρίς να περάσει πρώτα από το ΝCAA ανακοίνωσε ο Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Το μικρότερο από τα πέντε αδέλφια της οικογένειας ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο λύκειο Ντομίνικαν στο Ουισκόνσιν και προτίμησε να αναζητήσει το μέλλον του στα ευρωπαϊκά γήπεδα του μπάσκετ.

«Εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Άλεξ στο Eurohoops. «Έχω ορισμένες προσφορές από την Αμερική, αλλά αποφάσισα να παίξω στην Ευρώπη. «Πιστεύω στον εαυτό μου και επιθυμώ να γίνω επαγγελματίας το γρηγορότερο δυνατό. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ευρώπη και νομίζω ότι η ιδανική λύση θα είναι να υπογράψω συμβόλαιο σε κάποιον από τους δικούς της συλλόγους. Εκεί θα αγωνίζομαι ενάντια σε μεγάλους, θα αντιμετωπίσω έντονο ανταγωνισμό και θα ενηλικιωθώ πιο γρήγορα από κάθε άποψη. Όταν φτάσει η ώρα να κάνω το μεγάλο βήμα προς το ΝΒΑ, θα είμαι πανέτοιμος».

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο είναι γεννημένος τον Αύγουστο του 2001 και έχει ύψος 1μ98. Αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ ή του σμολ φόργουορντ.

Διαφορετικό «μονοπάτι» από τον Άλεξ ακολούθησε ο αδελφός του, Κώστας, ο οποίος έμεινε για δύο χρόνια στο κολέγιο Ντέιτον και σήμερα ανήκει στους Λος Άντζελες Λέικερς. Αντίθετα, ο Γιάννης και ο Θανάσης έγιναν επαγγελματίες χωρίς θητεία στο NCAA.

O 18χρονος Άλεξ είχε προπονηθεί για μικρό χρονικό διάστημα με τον Παναθηναϊκό. Βάσει κανονισμών, δεν έχει δικαίωμα να μεταπηδήσει απ’ ευθείας στο ΝΒΑ χωρίς να περάσει για τουλάχιστον ένα έτος από το NCAA.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter