Μπάσκετ: Ο Φάνης Χριστοδούλου προσωρινός πρόεδρος στην ΕΟΚ

Μπάσκετ: Ο Φάνης Χριστοδούλου προσωρινός πρόεδρος στην ΕΟΚ

O Φάνης Χριστοδούλου είναι ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Η πλευρά Βασιλακόπουλου αποχώρησε από τη διαδικασία όταν φάνηκε ότι έχανε την πλειοψηφία και το νέο σχήμα συγκροτήθηκε σε σώμα με τις ψήφους των 10 συμβούλων που απέμειναν στο διαδικτυακό «τραπέζι».

Ο 56χρονος Φάνης, που ουδέποτε στο παρελθόν ενεπλάκη στα κοινά του αθλήματος, είναι στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Φασούλα στην κίνηση «Πρώτα Το Μπάσκετ». Το ίδιο ισχύει για τον Ευθύμη Ρεντζιά, που εξελέγη γενικός γραμματέας.

Από τους άλλους δύο υποψήφιους προέδρους της ΕΟΚ, ο Άγγελος Παπανικολάου (που κατεβαίνει με την «ευλογία» του Βασιλακόπουλου) ήταν ανάμεσα στα 10 μέλη που αποχώρησαν, ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος προτίμησε να μη μετάσχει στη διοίκηση Πρωτοδικείου. Ήταν ωστόσο σύμφωνος στις σημερινές πρωτοβουλίες Φασούλα.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε το μεσημέρι με συμμετοχή όλων των μελών, μέχρι που η πλευρά Βασιλακόπουλου φέρεται να δρομολόγησε τη διακοπή, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία (το σκορ ήταν 9-9). Ο απερχόμενος ισχυρός ανήρ θεώρησε παράτυπη τη συμμετοχή του αναπληρωματικού μέλους Γιάννη Καλαϊτζάκη που δεν είχε ακόμη ψηφίσει.

Η παραίτηση των Νίκου Φιλίππου και Σωτήρη Κουλοσούσα πριν το ξεκίνημα της διαδικασίας φαίνεται ότι μετέβαλε τις ισορροπίες (αφού αμφότεροι αναμενόταν να ψηφίσουν Βασιλακόπουλο) και μετέτρεψε την ψηφοφορία για το προεδρείο σε θρίλερ.

Η διαδικτυακή συνέλευση ξεκίνησε εκ νέου μετά από διακοπή δύο ωρών, με 10 μόνο συμβούλους, χωρίς να παρίστανται σε αυτήν μέλη της πλευράς Βασιλακόπουλου. Ο τελευταίος ζήτησε αναβολή της διαδικασίας για το μεσημέρι της Τρίτης, επικαλούμενος γραφειοκρατικό μπέρδεμα στη σύνθεση του συμβουλίου, αλλά και τεχνικό πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο, με βασική αρμοδιότητα τη διενέργεια εκλογών μέχρι τα τέλη Μαΐου. Το νέο δ.σ. απαρτίζεται από τον Φάνη Χριστοδούλου (πρόεδρος), Βαγγέλη Γαλατσόπουλο (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ, α’ αντιπρόεδρος), Νίκο Νικολόπουλο (β’ αντιπρόεδρος), Ευθύμη Ρεντζιά (γενικός γραμματέας), Μπάμπη Μαρκάκη (ταμίας), Κώστα Ασημακόπουλο (ειδικός γραμματέας).

Η επανάληψη της ψηφοφορίας έγινε επειδή ο νόμος ορίζει ότι όταν υπάρχει ισοψηφία (9-9 στην πρώτη ψηφοφορία), η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Στη δεύτερη ψηφοφορία, ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Τον υπερψήφισαν οι ΑλεξόπουλοςΦασούλαςΡεντζιάςΧριστοδούλουΙωάννουΜαρκάκηςΝικολόπουλοςΑσημακόπουλοςΚαλαϊτζάκης, Μήλας, ενώ στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος και εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΕ), ο οποίος προτίμησε να μη ψηφίσει.

Από την δεύτερη ψηφοφορία απείχαν οι …καθεστωτικοί: ΒασιλακόπουλοςΓολέμηςΤσαγκρώνηςΑγγελόπουλοςΠαρίσηςΜπάκουλας, Δουβής, ΠαπανικολάουΛόρτος.

Η προκήρυξη των εκλογών θα ακολουθήσει την τυπική επικύρωση των πρακτικών της συνέλευσης. Φαίνεται ότι ο σχηματισμός της νέας -έστω, προσωρινής- διοίκησης κλείνει και τυπικά την αυλαία στην εποχή της παντοδυναμίας του 82χρονου Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος παραμένει ως μέλος στο διορισμένο από το Πρωτοδικείο Δ.Σ., αλλά βάσει νόμου δεν θα έχει δικαίωμα επανεκλογής στις επερχόμενες εκλογής.

Απλά μέλη στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, εκτός των Βασιλακόπουλου, Φασούλα, Παπανικολάου είναι με εντολή Πρωτοδικείου και οι Αριστείδης Γολέμης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Κώστας Παρίσης, Γιάννης Αλεξόπουλος, Μέμος Ιωάννου, Σάββας Λόρτος, Σπύρος Μπάκουλας, Σταύρος Δουβής, Χρήστος Μήλας, Μιχάλης Βακαλόπουλος και Γιάννης Καλαϊτζάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter