Μπάσκετ: Ο Γιάννης νίκησε τον Παπαγιάννη

Μπάσκετ: Ο Γιάννης νίκησε τον Παπαγιάννη

Το ελληνικό reunion στο ΝΒΑ εξελίχθηκε σε ραψωδία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά με εύφημο μνεία για το «πρωτάκι» Γιώργο Παπαγιάννη.

Οι Μιλγουόκι Μπακς κέρδισαν το ματς στο Σακραμέντο με 116-98 και ο Γιαννης προσέθεσε άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των καταπληκτικών του εμφανίσεων: 32 πόντοι με 12/22 σουτ και 7/10 βολές, 1 τρίποντο, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 0 λάθη!

Το 23χρονο Ελληνόπουλο πλησιάζει όλο και περισσότερο σε ένα ιστορικό κατόρθωμα. Εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό τις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στα χρονικά του ΝΒΑ που θα τελειώσει μία σεζόν στο Τop-20 των 5 βασικών κατηγοριών της στατιστικής: πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, τάπες. Μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη 20άδα και σε ποσοστά ευστοχίας εντός παιδιάς.

Ο Παπαγιάννης ήταν η πρώτη αλλαγή του Ντέιβ Γέργκερ στο σημερινό παιχνίδι. Αγωνίστηκε 23 λεπτά και πέτυχε 4 πόντους με 2/9 σουτ, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ.

Ο τρίτος Έλληνας της παρέας, Κώστας Κουφός, δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή των Κινγκς, για να ξεκουραστεί. Οι τρεις θα ξαναβρεθούν εκτός απροόπτου στο ίδιο γήπεδο το καλοκαίρι, όταν ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ.

Παρά το σχετικό ντεφορμάρισμα του Αντετοκούνμπο, οι Μιλγουόκι Μπακς κάνουν τον καλύτερο Μάρτιο σε ολόκληρο το ΝΒΑ, με απολογισμό 10 νίκες και 3 ήττες. Βρίσκονται πλέον στην 6η θέση της Ανατολής μαζί με την Ιντιάνα (36-35), σε απόσταση αναπνοής από την 5η Ατλάντα την οποία υποδέχονται την Παρασκευή στο Μιλγουόκι.

Οι Μπακς μόλις ολοκλήρωσαν μία κοπιαστική τουρνέ 6 αγώνων στη Δύση, με ρεκόρ 4-2. Η κανονική περίοδος έχει ακόμη 11 αγώνες για να ολοκληρωθεί και τα πλέι-οφ αρχίζουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Οι Σακραμέντο Κινγκς, που βρίσκονται σε φάση αναδόμησης, βρίσκονται στη 13η θέση της Δυτικής Περιφέρειας, με 27-44.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter