Μπάσκετ: Ο Γιάννης “σφράγισε” τα πλέι-οφ

Μπάσκετ: Ο Γιάννης “σφράγισε” τα πλέι-οφ

H πρόκριση των Μιλγουόκι Μπακς στα πλέι-οφ του ΝΒΑ για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Ο Έλληνας σούπερ σταρ οδήγησε τη νεανική ομάδα των «Ελαφιών» στην 41η νίκη της, με 90-82 επί των γηπεδούχων Φιλαντέλφια Σίξερς. Η προσωπική του στατιστική ήταν, ως συνήθως, να την πιεις στο ποτήρι (παρά την αστοχία από τη γραμμή): 20 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες, 7/15 σουτ, 6/11 βολές.

Με τις 6 τελικές πάσες που μοίρασε ενάντια στους Σίξερς, ο Γιάννης βρίσκεται πλέον στο Τop-20 του ΝΒΑ σε πόντους, ριμπάουντ ασίστ, κλεψίματα, τάπες. Εάν δεν αλλάξει κάτι στα τελευταία δύο παιχνίδια, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που τερματίζει στην κορυφαία 20άδα σε όλες τις βασικές κατηγορίες της στατιστικής!

Οι Μπακς (41-39) έχουν άλλους δύο αγώνες στο πρόγραμμά τους (με Χόρνετς μέσα και Σέλτικς έξω), αλλά είναι μαθηματικά αδύνατο να πέσουν χαμηλότερα από την 8η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Αντιθέτως, μπορεί να σκαρφαλώσουν ακόμα και στην 5η, εάν πετύχουν δύο νίκες.

Ο αντίπαλός τους στα πλέι-οφ, τα οποία αρχίζουν την Κυριακή, θα βγει τη Μεγάλη Πέμπτη και θα είναι μία από τις καλύτερες 4 ομάδες της Ανατολής, με δικό της το πλεονέκτημα έδρας: Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μπόστον Σέλτικς, Τορόντο Ράπτορς ή Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Οι Μπακς θα παίξουν στη Μιλγουόκι το 3ο, το 4ο και (αν χρειαστεί) το 6ο ματς της best-of-7 σειράς του α’ γύρου. Το τοπίο στην Ανατολή συμπληρώνουν οι Ατλάντα Χοκς και δύο από τους Ιντιάνα, Σικάγο, Μαϊάμι.

Από τη Δύση, έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο επτά ομάδες: Γκόλντεν Στέιτ Σαν Αντόνιο, Χιούστον, Γιούτα, Κλίπερς, Οκλαχόμα, Μέμφις. Το όγδοο εισιτήριο διεκδικείται από το Πόρτλαντ και το Ντένβερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter