Μπάσκετ: Ο Γιάννης αγγίζει τον τίτλο! (Videos)

Μπάσκετ: Ο Γιάννης αγγίζει τον τίτλο! (Videos)

Μία νίκη απέχουν από το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Τα «Ελάφια» άλωσαν το Φίνιξ με 123-119 μετά από θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, πέτυχαν το 3-2 με τρεις απανωτές νίκες και έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη δουλειά στην έδρα τους τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι Μπακς έχουν να πάρουν πρωτάθλημα από το 1971, από την εποχή του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Στην κρισιμότερη φάση του αγώνα, στο 119-120, οι γηπεδούχοι Σανς είχαν τη μπάλα και την ευκαιρία να προσπεράσουν, αλλά ο εκπληκτικός Τζρου Χόλιντεϊ έκλεψε και τροφοδότησε τον Γιάννη, ο οποίος σκόραρε με …βροντερό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Έλληνας άσος αστόχησε στη συμπληρωματική βολή, αλλά κέρδισε το ριμπάουντ και τροφοδότησε τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος σφράγισε τη νίκη με 1/ 2 από τη γραμμή.

«Άλλο ένα και τέλος», είπε νηφάλιος ο Γιάννης, αμέσως μετά τον θρίαμβο. Ο 26χρονος άσος (MVP το 2019 και 2020) τελείωσε το ματς με 32 πόντους, 14/23 σουτ, 4/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 0 λάθη σε 41 λεπτά συμμετοχής.

Ο Χόλιντεϊ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 27 πόντους και 13 ασίστ, ενώ ο Μίντλετον πρόσθεσε 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Οι Πατ Κόνατον (14 π.), Μπόμπι Πόρτις (9 π.) έδωσαν ανεκτίμητη βοήθεια από τον πάγκο.

Οι Μπακς ξεκίνησαν πολύ άσχημα τον αγώνα και βρέθηκαν να χάνουν με 37-21 στο τέλος της α’ περιόδου. Ωστόσο, κάλυψαν τη διαφορά μέσα σ’ένα πεντάλεπτο και μάλιστα με τον Γιάννη στον πάγκο (42-42).

Στο ημίχρονο, τα «Ελάφια» προηγήθηκαν με 61-64 και η διαφορά ανέβηκε στους 13 πόντους με το ξύπνημα των Αντετοκούνμπο, Μίντλετον και με την άμυνα του Χόλιντεϊ στον ζεστό Μπούκερ (83-96).

Η δ’ περίοδος ξεκίνησε με σκορ 90-100 και οι Μπακς έφτασαν στο +14 (94-108) και στο +10 (107-117), πριν ξεκινήσουν οι «Ήλιοι» την αντεπίθεσή τους και φτάσουν σε απόσταση βολής.

Ο Ντέβιν Μπούκερ πέτυχε 40 πόντους με 17/33 σουτ, ενώ ο Κρις Πολ είχε 21 πόντους και 11 ασίστ και ο ΝτεΆντρε Έιτον 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Οι Σανς δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα.

Ο έκτος αγώνας θα διεξαχθεί τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο Μιλγουόκι (όπου οι Μπακς έχουν ρεκόρ 10-1 στα πλέι-οφ) και ο έβδομος, εάν χρειαστεί, τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Φίνιξ. Το τζάμπολ και στις δύο περιπτώσεις έχει οριστεί για τις 4 π.μ.

Στο 72,4% των περιπτώσεων, η ομάδα που προηγήθηκε με 3-2 κατέκτησε τελικά τον τίτλο, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 80% εάν συμπεριληφθούν στην εξίσωση οι προηγούμενοι γύροι των πλέι-οφ.

Ο Θανάσης

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε, καθώς βρίσκεται από σήμερα σε περιορισμό λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου. Στο ΝΒΑ καραντίνα επιβάλλεται κατά κανόνα μόνο σε άτομα που βρίσκονται θετικά σε τεστ Covid-19, αφού ο κανονισμός σχετικά με τις στενές επαφές και την ιχνηλάτηση έχει ατονήσει.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά θεωρείται βέβαιη η απουσία του Θανάση και από τα επόμενα παιχνίδια των τελικών (Τρίτη, Πέμπτη).

Απουσίασε επίσης ο βοηθός προπονητή Τζος Οπενχάιμερ -στενός φίλος και συνεργάτης του Γιάννη εδώ και χρόνια- ο οποίος βρίσκεται σε περιορισμό ως στενή επαφή κρούσματος εδώ και αρκετές μέρες, αλλά ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα.

Τέλος, αντικαταστάθηκε ο ένας από τους τρεις διαιτητές του αγώνα λίγο πριν την έναρξη, για τον ίδιο λόγο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter