Mπάσκετ: Ο Κόμπι Μπράιαντ στο Hall Of Fame

Mπάσκετ: Ο Κόμπι Μπράιαντ στο Hall Of Fame

O αδικοχαμένος Κόμπι Μπράιαντ είναι επικεφαλής της «κλάσης του 2020» και θα ενταχθεί μετά θάνατον φέτος στο Ηall Of Fame του ΝΒΑ.

O σούπερ σταρ των Λέικερς, που σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου μαζί με την κόρη του στις 26 του περασμένου Ιανουαρίου, στα 41 του χρόνια, κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, έπαιξε σε 18 All-Star Game και αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης 2 φορές.

«Αυτό είναι το αντίκρυσμα όσων ο Κόμπι κατόρθωσε ως αθλητής», σχολίασε η χήρα του, Βανέσα. «Είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτή την εκπληκτική τιμή. Είναι σίγουρα το σημαντικότερο κατόρθωμα της καριέρας του. Είμαστε υπερήφανοι για αυτόν. Μακάρι να ήταν μαζί μας για να μπορέσουμε να το γιορτάσουμε».

Στην ίδια τελετή θα περάσουν στο πάνθεον του μπάσκετ άλλοι δύο εμβληματικοί άσοι του ΝΒΑ, οι Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Γκαρνέτ. «Είναι η καλύτερη φουρνιά Ηall Of Famers όλων των εποχών», γράφουν οι αναλυτές στην Αμερική

Στα ονόματα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται επίσης αυτό του τέως γενικού γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, που πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς πριν από 1,5 χρόνο (τον διαδέχθηκε ο δικός μας Ανδρέας Ζαγκλής).

Μέλη του Hall Of Fame θα γίνουν επίσης φέτος η Ταμίκα Κάτσινγκς από το WNBA και οι προπονητές Έντι Σάτον, Κιμ Μάλκι, Ρούντι Τομζάνοβιτς. Ο τελευταίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στο ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Η σχετική τελετή θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Γκάλης εντάχθηκε στο Hall Of Fame πριν από 3 χρόνια, ενώ μέλος της «χρυσής βίβλου» είναι και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Ρικ Πιτίνο.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter