Μπάσκετ: Ο Νίκος Γκάλης στο πάνθεον!

Μπάσκετ: Ο Νίκος Γκάλης στο πάνθεον!

Την ύψιστη τιμή για έναν μπασκετμπολίστα θα ζήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Νίκος Γκάλης.

Ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και έβγαλε ένα έθνος στους δρόμους πριν από 30 χρόνια, εξελέγη μέλος του θρυλικού Basketball Hall Of Fame, όπου έχουν εισαχθεί μέχρι σήμερα μόλις τέσσερις Ευρωπαίοι χωρίς θητεία στο ΝΒΑ (Τσόσιτς, Μπέλοφ, Μενεγκίν, Νταλιπάγκιτς) και ένας Λατινοαμερικανός (Όσκαρ Σμιτ).

Επίσης αποτελούν μέλη του Hall Of Fame o συγχωρεμένος Ντράζεν Πέτροβιτς και οι Σαμπόνις, Μαρτσουλιόνις. Φυσικά ο Γκάλης θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τις πύλες του.

«Ύψιστη τιμή, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Είμαι ευγνώμων», πανηγύρισε λακωνικά ο Γκάλης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την επιλογή του Γκάλη χαιρέτισαν με ανακοινώσεις μεταξύ πολλών άλλων η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, οι …Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Συγχαρητήρια στον τεράστιο Νίκο Γκάλη που πλέον ανήκει στο Naismith Hall of Fame! Μακάρι μια μέρα να τον φτάσουμε», σχολίασε μέσα από το Twitter ο «Greek Freak».

Η τελετή θα γίνει ενάμιση μήνα μετά τα 60ά γενέθλια του Γκάλη, στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, όπου ο δρ. Τζέιμς Νέισμιθ εμπνεύστηκε το άθλημα της καλαθόσφαιρας πριν από 119 χρόνια.

Μαζί με τον Γκάλη θα ενταχθούν στο Hall of Fame οι Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Τζορτζ Μακ Γκίνις, Τζέρι Κράουζε, Μπιλ Σελφ, Ρόμπερτ Χιουζ, Μάνι Τζάκσον, Τομ Τζέρνστεντ και οι κυρίες Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ Μακ Γκρο.

O Γκάλης ήταν και ένα από τα παρθενικά μέλη στα νεοσύστατο, τότε, Ηall Of Fame της FIBA, από το 2007.

Ας θυμηθούμε την αποκλειστική συνέντευξη του Νίκου Γκάλη στο Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter