Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» τη Μακάμπι

Η επιστροφή στο σπίτι ζέστανε τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέτυχε την 7η νίκη τους σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες στην Euroleague: 90-73 τη Μακάμπι, με την οποία πλέον ισοβαθμεί στο 7-4. Μακριά από τον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο ήττες.

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός στο ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκε με 35-8 στο τέλος της α’ περιόδου (ισοφάριση ρεκόρ Euroleague to +27 σε ένα δεκάλεπτο), με 8/10 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/5 βολές, 10 ασίστ και 0 λάθη.

Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα ο συνολικός συντελεστής απόδοσης των δύο ομάδων ήταν 53-0 υπέρ των Πειραιωτών! Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 51-26 και η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 18 πόντους στο δεύτερο μέρος.

O Moυσταφά Φαλ ήταν ο κορυφαίος, με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ για τον Ολυμπιακό. Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε αντίστοιχα 15, 4 και 6. Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 17 και ο Σακίλ ΜακΚίσικ 14.

Έπαιξαν και οι Ουόκαπ, Λαρεντζάκης 2, Παπανικολάου 7, Μάρτιν 1, Πρίντεζης 4, ενώ έκανε το ντεμπούτο του ο νεοφερμένος Κουίνσι Έισι, ο οποίος έπαιξε 2,5 λεπτά χωρίς να σκοράρει. Απουσίασε ο τραυματίας Ζαν-Σαρλ.

Από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά, διασώθηκαν οι Νάναλι (14), Σόρκιν (10), Ντι Μπαρτολομέο (9), Ζίζιτς (9). Ο Σκότι Ουίλμπεκιν, που πέτυχε το πρώτο καλάθι του στο 24ο λεπτό, έμεινε στους 6 πόντους.

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα της Basket League, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο ΣΕΦ. Στην επόμενη αγωνιστική της Euroleague, o Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Μιλάνο (απόντος του τραυματισμένου Ντίνου Μήτογλου) απέναντι στην Αρμάνι, που έχει ρεκόρ 8-3.

Ο Παναθηναϊκός, προτελευταίος στη βαθμολογία με ρεκόρ 2-9, θα φιλοξενήσει την Πέμπτη τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (8-3).