Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ντέρμπι-θρίλερ με τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ντέρμπι-θρίλερ με τον Παναθηναϊκό

Σημαντικό πλεονέκτημα για την πρωτιά της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της Α1 απέκτησε ο Ολυμπιακός, με το 68-66 επί του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο ΣΕΦ. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 35-38 και το συναρπαστικό ντέρμπι κρίθηκε τη στιγμή που ακουγόταν η κόρνα της λήξης, με το άστοχο σουτ του Ντουέιν Μπέικον.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 24-14 με τη συμπαράσταση της κερκίδας, αλλά η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη άλλαξε τις ισορροπίες: 29-36, με σερί 5-22 στο ξεκίνημα της β’ περιόδου.

Το προβάδισμα έμεινε σε «πράσινα» χέρια μέχρι τις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, παρά το στιγμιαίο προσπέρασμα του Ολυμπιακού: 36-40, 47-48 με τρίποντα του Πάρις Λη. Ένα «κόκκινο» σερί 6-0 μετά το 49-50, με μπροστάρη τον Τόμας Ουόκαπ, ανέβασε προσωρινά τους πρωταθλητές στο +5. Ο Νέιτ Ουόλτερς μείωσε με προσωπικά καλάθια (57-56 στο 36’), αλλά ο Κώστας Σλούκας έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος με ένα τρίποντο και δύο ασίστ στον Μουσταφά Φαλ (65-59).

Ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά σε απόσταση βολής 20’’ πριν τη λήξη με καλάθια των Μπέικον, Λι (65-63) και ο Ντουέιν Μπέικον μείωσε στον πόντο με απίθανο τρίποντο στα 4 δευτερόλεπτα (67-66). Ο Άλεκ Πίτερς απάντησε αμέσως μετά με 1 στις 2 βολές και το ντέρμπι έκλεισε με άστοχο σουτ μακρινό του Μπέικον στην εκπνοή.

«Εμείς είχαμε πίεση και παίξαμε με νευρικότητα, ενώ ο αντίπαλός μας δεν είχε να χάσει τίποτε», σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Δεν περιμέναμε εύκολο παιχνίδι σε καμία περίπτωση. Είναι τελείως λάθος προσέγγιση να περιμένουμε εύκολες νίκες επί του Παναθηναϊκού».

«Είχαμε ευκαιρία νίκης αλλά τη χάσαμε, άλλο τίποτε», αρκέστηκε να πει ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Η αποψινή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, τους τελευταίους 14 μήνες. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στα τέλη του Δεκέμβρη, στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 8, Σλούκα 7, ΜακΚίσικ 2, Κάνααν 8, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου 1, Πίτερς 1, Βεζένκοφ 22, Μπολομπόι 2, Φαλ 17. Ο Μπλακ αποκλείστηκε από τη δωδεκάδα.

Με τον Παναθηναϊκό του Ντέγιαν Ράντονιτς έπαιξαν οι Ουόλτερς 13, Λη 13, Μποχωρίδης, Γ. Καλαϊτζάκης, Π. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 4, Μπέικον 20, Ουίλιαμς 4, Παπαγιάννης 11, Γκουντάιτις 1. Απουσίασε και πάλι ο Γκριγκόνις λόγω τραυματισμού, ενώ ο νεοαποκτηθείς Νίκος Παππάς έμεινε εκτός αποστολής.

Η βαθμολογία, μετά την 8η αγωνιστική της Basket League: Ολυμπιακός 8-0, ΑΕΚ 6-2, Περιστέρι 6-2, Παναθηναϊκός 5-2, ΠΑΟΚ 5-3, Άρης 5-3, Απόλλων Π. 3-5, Κολοσσός Ρ. 3-5, Προμηθεάς 2-4, Ιωνικός 2-6, Καρδίτσα 1-6, Λαύριο 0-8.

Στο ευρωπαϊκό διήμερο που ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Αρμάνι Μιλάνο την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός τη Βίρτους Μπολόνια την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter