Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες σφράγισε ο Ολυμπιακός το εισιτήριό του για τους τελικούς της Basket League: 75-54 τον ΠΑΟΚ, μπροστά σε 6.000 φιλάθλους στο ΣΕΦ. Η ημιτελική σειρά ολοκληρώθηκε με «σκούπα» (3-0), αφού οι πρωταθλητές είχαν κερδίσει το πρώτο ματς με 83-65 στο Φάληρο και το δεύτερο με 97-77 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός, που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό του στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά το Κάουνας, προηγήθηκε με 24-12 στο δεκάλεπτο και κράτησε με άνεση το προβάδισμα σε ρυθμό προπόνησης. Η διαφορά πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το 50-45 του 25ου λεπτού.

Οι Βεζένκοφ (19), Σλούκας (17), Μπολομπόι (8), Πίτερς (8), Παπανικολάου (5), ΜακΚίσικ (4) ήταν οι πρώτοι σκόρερς από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. «Σιγά σιγά, αφήνουμε πίσω μας την ήττα από τη Ρεάλ», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Γυρίζουμε σελίδα και δεν βλέπουμε την προηγούμενη». Απουσίασε και πάλι ο τραυματίας Μπλακ, ενώ ο Κάνααν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος.

Aπό την ομάδα του Φώτη Τακιανού, που θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, ξεχώρισαν οι Σάιμπερ (14), Χαντς (11). Ράιλι (8), Φράνκε (6).
«Δεν ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία με τον Ολυμπιακό, η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. «Δείξαμε αρκετή αντίσταση και μένουμε ικανοποιημένοι από αυτό».

H άλλη ημιτελική σειρά, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι, θα κριθεί σε πέμπτο ματς, την ερχόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Χθες, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη νίκησε τους «πράσινους» με 76-71 (Φρανσίσκο 24 – Γκριγκόνις 20) και ισοφάρισε σε 2-2.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter