Μπάσκετ: Ο Οντέτ Κάτας στην πόρτα του Παναθηναϊκού

Μπάσκετ: Ο Οντέτ Κάτας στην πόρτα του Παναθηναϊκού

O Όντεντ Κάτας προβάρει ξανά τα πράσινα για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ως προπονητής. Οι διαπραγματεύσεις για τα ανταλλάγματα της αποδέσμευσής του από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ καρποφόρησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Τελ Αβίβ και ο Ισραηλινός ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αθήνα, για να αναλάβει τους «πράσινους» στη θέση του Γιώργου Βόβορα.

Ο ίδιος συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό πριν ακόμη ανάψει πράσινο φως η ομάδα του. Εάν δεν υπάρξει ανατροπή, το πιθανότερο είναι να καθίσει στον πάγκο για πρώτη φορά στους αγώνες της επόμενης εβδομάδας με Bιλερμπάν και Φενέρμπαχτσε στα πλαίσια της Euroleague.

Στο κυριακάτικο ντέρμπι της Basket League με την ΑΕΚ και φυσικά στην αποψινή αναμέτρηση με τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ στο ΟΑΚΑ θα κοουτσάρει ο Θανάσης Γιαπλές, με τη βοήθεια του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Ο 46χρονος Κάτας, που είναι και προπονητής της Εθνικής Ισραήλ από το 2017, κατέκτησε το τρόπαιο της Εuroleague ως μπασκετμπολίστας με τα χρώματα του Παναθηναϊκού το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Φόρεσε τα πράσινα για μία διετία (1999-2001), αλλά οι τραυματισμοί τον υποχρέωσαν να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του.

Ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισραήλ με τη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, ενώ οδήγησε την Εθνική Εφήβων της πατρίδας του στο ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο το 2017. Την τελευταία δυόμισυ χρόνια εργάστηκε στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Πριν πλησιάσει τον Κάτας, ο Παναθηναϊκός βολιδοσκόπησε τον Δημήτρη Πρίφτη, τον οποίο αρνήθηκε να αποδεσμεύσει η ρωσική Ούνιξ Καζάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter