Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ντέρμπι κορυφής

Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ντέρμπι κορυφής

O Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι κορυφής της Basket League, απέναντι στην «ομόσταυλη» ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ: 85-80, ημίχρονο 43-37. Με αυτή τη νίκη, οι πρωταθλητές έμειναν μόνοι στην πρώτη θέση της κατάταξης και άφησαν πίσω τους την ήττα από το Λαύριο.

«Χρειάστηκε να αντιστρέψουμε την άσχημη ψυχολογία, αλλά αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τη συνέχεια», δήλωσε ο υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού Κώστας Χαραλαμπίδης. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η άφιξη του Όντεντ Κάτας, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Γιώργου Βόβορα.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 78-67 με σερί 9-0 και ήταν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε του αγώνα, ενώ η ΑΕΚ έχασε πέντε σουτ και δύο βολές στο τελευταίο λεπτό. «Πάντως δείξαμε την ποιότητά μας σαν ομάδα», σχολίασε ο προπονητής της, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης (18 πόντοι, 8/10 σουτ, 13 ριμπάουντ) και ο Ντίνος Μήτογλου (17 πόντοι με 4/5 τρίποντα) ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Νέντοβιτς πέτυχε 19 πόντους, ο Σαντ-Ρόος 9 και ο Κασελάκης 7.

Για την ΑΕΚ, που έπαιξε χωρίς τους Ζήση, Σλότερ, Κατσίβελη, ο Μορέιρα ξεχώρισε με 21 πόντους, ο Λάνγκφορντ πρόσθεσε 14, ο Γκίκας 12 και ο Ματσιούλις 11.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρα, ο Προμηθέας νίκησε εύκολα τον Ηρακλή στην Πάτρα με 85-61. Ο Μίλερ πέτυχε 21 πόντους και οι αδελφοί Γκραντ 16 (Τζέριαν) και 15 (Τζεράι). Οι Καββαδάς, Χάτσερ είχαν από 11 για τους Θεσσαλονικείς.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά (5-3) είναι μία από τις πέντε που έχουν θετικό ρεκόρ, μετά τους Παναθηναϊκό (8-1), ΑΕΚ (7-2), Λαύριο (6-3) και Περιστέρι (7-4). O ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 5-5 και ο Ηρακλής στο 5-6.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter