Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός έκανε σεφτέ απέναντι στη Μπάγερν

Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός έκανε σεφτέ απέναντι στη Μπάγερν
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Περίπλοκη υπόθεση αποδείχθηκε για τον νέο Παναθηναϊκό η πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη του: 78-71 την απογοητευτική Μπάγερν μπροστά σε 7.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 30-14 με μπροστάρηδες τους Βιλντόσα, Λεσόρ, αλλά απειλήθηκαν στη συνέχεια, αφού οι Γερμανοί έφτασαν σε απόσταση βολής: 47-44 με απανωτά καλάθια των Γκιφάι και Μπούκερ. O Παναθηναϊκός έφτασε στο 59-52 και 67-59 με τρίποντα του Λευτέρη Μαντζούκα και ανέβασε τη διαφορά στους 13 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο (72-59). Η Μπάγερν μείωσε στο φινάλε με σερί 0-9, αλλά ο Τζέριαν Γκραντ σφράγισε την ελληνική νίκη με 2/2 βολές 10’’ πριν ακουστεί η κόρνα. Ο Γκριγκόνις διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κάρφωμα.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Κώστα Σλούκα, που υπέστη θλάση και παραμένει αμφίβολος για τους δύο αγώνες της επόμενης εβδομάδας, με τη Φενέρμπαχτσε των Ιτούδη, Παπαγιάννη, Καλάθη, Ντόρσεϊ στην Τουρκία (Τρίτη) και με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ (Παρασκευή). Απών παραμένει και ο λαβωμένος Ντίνος Μήτογλου.

Αντίθετα έπαιξε κανονικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που πέτυχε 8 πόντους. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο κορυφαίος με 16 πόντους, ενώ ο Γκραντ πέτυχε 14. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Βιλντόσα 8, Γκριγκόνις 11, Μωραΐτη, Γκάι, Μαντζούκα 9, Ερνανγκόμεθ 10, Μπαλτσερόφσκι 2, Κ. Αντετοκούνμπο.

Από τη Μπάγερν, που πλέον έχει προπονητή τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ρεάλ Πάμπλο Λάσο, ο Μπολμάρο ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ ο Μπούκερ πρόσθεσε 11, ο Μπόνγκα 10, ο Φρανσίσκο 8 και ο Ιμπάκα 7.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ τη Μπαρτσελόνα το βράδυ της Παρασκευής (21.15).Ο προγραμματισμένος για απόψε αγώνας Αρμάνι-Μακάμπι αναβλήθηκε λόγω των ταραχών στο Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter