Μπάσκετ: Ο Προμηθέας απέκλεισε τον ΠΑΟ!

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας απέκλεισε τον ΠΑΟ!

Καινούριο Κυπελλούχο θα αποκτήσει το ελληνικό μπάσκετ, αφού ο κάτοχος του νταμπλ Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Προμηθέα, στον συναρπαστικό προημιτελικό της Πάτρας.

Η εκπληκτική ομάδα του Μάκη Γιατρά νίκησε με 81-79 και σφράγισε το εισιτήριο για την τετράδα, μαζί με ΑΕΚ, Περιστέρι και τον Διαγόρα της Α2. Από τους τέσσερις διεκδικητές που συνεχίζουν, μόνο η «Ένωση» έχει κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο.

Ο Προμηθέας προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων λίγο πριν το τέλος της β’ περιόδου (44-29), με 47-35 στην ανάπαυλα και με 79-73 στα 1:13 πριν το φινάλε, όταν πέτυχε σερί 6-0. Ωστόσο, ο Νικ Καλάθης απάντησε με δύο απανωτά τρίποντα και ισοφάρισε στα 34 δευτερόλεπτα , αν και είχε 1/7 μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Χολ πέτυχε το νικητήριο καλάθι μπροστά στον Παπαγιάννη 16’’ πριν το τέλος, αφού ο Ουέσλεϊ Τζόνσον αστόχησε υπό καλές προϋποθέσεις τη στιγμή που ακουγόταν η κόρνα. «Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία αυτής της ομάδας», τόνισε ο Δημήτρης Αγραβάνης, πριν αφιερώσει την πρόκριση στους οπαδούς του …Ολυμπιακού, όπου αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι.

«Κάναμε κατάθεση ψυχής και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που μας κάνει να μη φοβόμαστε κανέναν», είπε συγκινημένος ο Γιατράς. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού χωρίς τον Τζίμερ Φρεντέτ, που υπέστη τράβηγμα στη γάμπα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Είχε όμως τη συμπαράσταση 400 οπαδών του στο κατάμεστο «Δημ. Τόφαλος».

Oι Χολ, Αγραβάνης και Έλις πέτυχαν από 15 πόντους για τον Προμηθέα και ο Ρόμπινσον 10. Ο Καλάθης ήταν πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 23 πόντους, ενώ ο Τόμας πρόσθεσε 14 και ο Παπαπέτρου 10. Ο Τζόνσον έβαλε 6 με μόλις 1/9 σουτ.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει 7 από τους τελευταίους 8 τελικούς, ενώ το όνομά του γράφτηκε στο τρόπαιο 13 φορές από το 2003 και μετά. Ο Προμηθέας τερμάτισε 2ος στο περυσινό πρωτάθλημα της Α1 και είναι επικεφαλής του Ομίλου του στο φετινό Eurocup.

Την τετράδα των ημιτελικών συμπληρώνουν η κυπελλούχος του 2018 ΑΕΚ, που νίκησε το Ρέθυμνο με 71-61 (ξεχώρισε ο Λάνγκφορντ με 23 π.), το Περιστέρι μετά το δύσκολο 57-51 επί του Ηφαίστου (Ξανθόπουλος 12 – Σμιθ 13) και ο εκπληκτικός Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο οποίος συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 81-66.

Οι βετεράνοι Λιακόπουλος (20 π.) και Καράμπουλας (19 π.) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Αιγάλεω, η οποία νωρίτερα απέκλεισε άλλες δύο ομάδες της Α1, τους Πανιώνιο και Λαύριο. Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα αναδειχθούν με κλήρωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter