Μπάσκετ: Ο Προμηθέας στον τελικό του Κυπέλλου

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Προμηθέας Πάτρας κέρδισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με το 67-61 επί του Περιστερίου και ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, την Κυριακή στο Ηράκλειο.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιτελικού, με 26 πόντους, 4/5 τρίποντα και 7 ριμπάουντ. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 31-32 και στο τέλος της γ’ περιόδου 52-47.

Οι ισορροπίες του ημιτελικού διαμορφώθηκαν στην τρίτη περίοδο, όταν ο Προμηθέας αντιμετώπισε με ψυχραιμία το αρχικό ξέσπασμα του Περιστερίου (31-36) και ανέβασε το προβάδισμά του σε διψήφιο αριθμό: 52-41 στο 28ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αν και είχαν στη σύνθεσή τους τον νεοαποκτηθέντα ΝτεΆντρε Κέιν, με θητεία στη Μακάμπι.

Το σερί 9-0 με το οποίο η ομάδα του Μάκη Γιατρά ξεκίνησε τη δ’ περίοδο έδωσε τη χαριστική βολή στους παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου, που έμειναν 6 λεπτά χωρίς πόντο και βρέθηκαν στο -14 (61-47).

Ο Δημήτρης Κατσίβελης έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 13 πόντους, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης πρόσθεσε 11. Έπαιξαν και οι Χολ 9, Μπαμπ, Λίποβι 2, Κασελάκης, Μάντζαρης 1, Φίλερ 5, Τζόουνς.

Από το Περιστέρι, ξεχώρισαν οι Χάτσερ (13) και Μορέιρα (14). Ακολούθησαν οι Σκορδίλης 8, Καράμπελας 5, Γκρέι 5, Μόουζες 4, Βασιλόπουλος 3, Μπλέικ 3, Σαλούστρος 2, Κέιν 4.

Το ματς παρακολούθησαν στο γεμάτο «Δημήτριος Τόφαλος» της Πάτρας οπαδοί και των δύο ομάδων, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, προπονητής της Εθνικής Ανδρών η οποία θα αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο τη Βουλγαρία την Παρασκευή 21 του μήνα, στο ξεκίνημα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021.

Το δεύτερο εισιτήριο θα διεκδικηθεί από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter