Μπάσκετ: Ο Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική!

Μπάσκετ: Ο Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική!

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα, εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά και –δυνητικά- των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τα ενδότερα της Ομοσπονδίας μπάσκετ, ο Σπανούλης συναντήθηκε με τον Ρικ Πιτίνο και συμφώνησε μαζί του να φορέσει τα μπλε, έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του. Η τελευταία συμμετοχή του ήταν στον αγώνα με τη Λεττονία για την 5η-6η θέση στο φινάλε του Ευρωμπάσκετ 2015 στη Λιλ.

Η επιστροφή του Σπανούλη είχε δρομολογηθεί από τον καιρό που ο Πιτίνο ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό πριν από έναν χρόνο περίπου. «Τον θέλω για αρχηγό», έλεγε και ξανάλεγε στις συνεντεύξεις του ο Αμερικανός.

Ο Σπανούλης, που κλείνει τα 39 τον ερχόμενο Αύγουστο, δήλωσε προ εβδομάδων ότι θα ήθελε να ξαναφορέσει τη φανέλα της «επίσημης αγαπημένης» για να τον καμαρώσουν με αυτήν τα παιδιά του, τώρα που μεγαλώνουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τον ακολουθήσει και ο Νίκος Ζήσης.

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στη Βικτόρια του Καναδά στις 29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου. Η Εθνική μας διεκδικεί το μοναδικό εισιτήριο απέναντι σε Κίνα, Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη και στους οικοδεσπότες Καναδούς, που έχουν 14 άσους του ΝΒΑ στην προεπιλογή.

Η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 1 Ιουλίου, αλλά ίσως καθυστερήσει για λίγες μέρες, αφού οι περισσότεροι παίκτες (πέρα από αυτόύς του Ολυμπιακού και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ) βρίσκονται ακόμη σε ρυθμούς πρωταθλημάτων. Οι τελικοί της ελληνικής Α1, μεγάλοι και μικροί, θα ξεκινήσουν την Κυριακή ή την Τρίτη και μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και δέκα μέρες.

Το μέλλον του Σπανούλη στον Ολυμπιακό παραμένει νεφελώδες, αφού δεν έχει γίνει καμία συνάντηση ή συζήτηση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους ή με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter