Μπάσκετ: Θαυματουργός Προμηθέας, πέρασε στους τελικούς!

Μπάσκετ: Θαυματουργός Προμηθέας, πέρασε στους τελικούς!

Τη μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του και ίσως την πιο ηχηρή έκπληξη στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, έγραψε ο Προμηθέας Πάτρας, ο οποίος θριάμβευσε επί της ΑΕΚ με 85-84 (κανονική διάρκεια 76-76) στο κλειστό του ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1, όπου θα αντιμετωπίσει από Δευτέρα τον Παναθηναϊκό!

Η ομάδα της Πάτρας έχασε μέσα από τα χέρια της τη νίκη στην κανονική διάρκεια, από δύο χαμένες βολές του Λεωνίδα Κασελάκη τις οποίες ακολούθησε τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα στα 4″. Νωρίτερα μάλιστα είχε απωλέσει διαφορά 10 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά κράτησε την ψυχραιμία της στην παράταση και εξασφάλισε τη νίκη, με εύστοχες βολές του παρ` ολίγον μοιραίου Κασελάκη στα 41″. Ο Κουβανός Σαντ Ρόος σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία της ανερμάτιστης ΑΕΚ με τη λήξη της παράτασης και η συναρπαστική ημιτελική σειρά ολοκληρώθηκε με 2-3. Ο διεθνής Κασελάκης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

“Είμαι ευτυχισμένος και ευλογημένος από το Θεό που έχω αυτά τα παλικάρια”, είπε ο Μάκης Γιατράς. “Ακούγεται σαν ψέμα αλλά ναι, ο Προμηθέας είναι στον τελικό! Τόσα χρόνια ήμασταν στις Γ, Β εθνικές και στα τοπικά…”

Το ματς έγινε τελικά με κόσμο στις κερκίδες (περίπου 3.000 φιλάθλους), αφού το ΑΣΕΑΔ ακύρωσε την αρχική απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ και έδωσε συγχωροχάρτι στην ΑΕΚ. Η “Ενωση” θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι στο μικρό τελικό αρχής γενομένης την Κυριακή, ενώ το ραντεβού του τίτλου (στις 3 νίκες) θα ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας στις 7.30μμ στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις του ιστορικού αγώνα:

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-18, 34-39, 49-59, 76-76 (κ.α.), 84-85 (παρ.).

ΑΕΚ : Χάντερ 27, Τζέιμς 8, Σαντ-Ροος 14 (1), Θίοντορ 2 , Γιορκ 10 (2), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 9 (1), Λαρεντζάκης 14 (1), Γιαννόπουλος, Εμπάκουε.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ : Σαλούστρος, Μέιερ 3 (1), Χολ 5 (1), Ελις 12, Μπράουν 16 (1), Κασελάκης 17 ( 1), Γκίκας 8 (2), Κατσίβελης, Τσαϊρέλης, Λίποβι 10 (3), Παρκς 12.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter