Μπάσκετ: Οι Ιταλοί ακύρωσαν τη σεζόν

Μπάσκετ: Οι Ιταλοί ακύρωσαν τη σεζόν

Τον οριστικό τερματισμό της σεζόν 2019 – 20 στο ιταλικό μπάσκετ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της επαγγελματικής Λίγκας. 

Παρά το σαφές προβάδισμα που είχε η Βίρτους Μπολόνια στη βαθμολογία λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, δεν πρόκειται να αναδειχθεί πρωταθλητής για φέτος.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ Τζιάνι Πετρούτσι, η ολομέλεια της Serie Α θα αποφασίσει για το σύστημα διεξαγωγής της επόμενης χρονιάς, αλλά και για ζητήματα προβιβασμού και προβιβασμού ομάδων, σε συνεργασία με τους διοργανωτές των κατώτερων σε τάξη πρωταθλημάτων.

Τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ στην Ελλάδα ελήφθη παρόμοια απόφαση με αυτή των ιταλών αλλά βρίσκεται υπό μελέτη από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θα πρέπει να εγκρίνει οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Σε ορισμένα ευρωπαϊκά μικρομεσαία πρωταθλήματα μπάσκετ, αποφασίστηκε να διακοπεί η σεζόν και να απονεμηθεί ο τίτλος του πρωταθλητή με βάση τα ως τώρα βαθμολογικά δεδομένα (Βέλγιο, Λιθουανία, Πολωνία κ.α.).

Μετέωρη είναι και η συνέχεια της Euroleague, αφού δεν έχει ληφθεί άλλη απόφαση πέρα από την αναβολή των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αντίθετα η FIBA μετέθεσε την τελική φάση του Basketball Champions League για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε μορφή final eight με συμμετοχή και της ΑΕΚ.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και νέες ανακοινώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σχετικά με τα Προολυμπιακά τουρνουά αλλά και το Ευρωμπάσκετ 2021 που αναμένεται να μετατεθεί για την επόμενη χρονιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter