Μπάσκετ: Oι Λιθουανοί θέλουν την Εuroleague

Μπάσκετ: Oι Λιθουανοί θέλουν την Εuroleague

Οι Λιθουανοί ανοίγουν τις πύλες της χώρας για το μπάσκετ. 

Η Ζαλγκίρις έλαβε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση της χώρας και κατέθεσε επίσημα υποψηφιότητα για να διοργανώσει την τελική φάση της Εuroleague, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Το Κάουνας και το Βίλνιους θα είναι οι οικοδέσποινες πόλεις. Η επιστολή που εστάλη προς τη διοργανώτρια αρχή φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού της Λιθουανίας, Σαούλιους Σκβερνέλις.

Σύμφωνα με το πλάνο της διοργανώτριας αρχής, οι 18 ομάδες θα συγκεντρωθούν σε μία ή δύο πόλεις υπό συνθήκες καραντίνας ώστε να παίξουν εκεί τους αγώνες που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, ενώ θα ακολουθήσει ένα ιδιότυπο Final-8 για την ανάδειξη του πρωταθλητή στα τέλη Ιουλίου.

Το εγχείρημα υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 1,5 με 2 μήνες. Παρόμοια υποψηφιότητα έχει καταθέσει και το Βελιγράδι, ενώ ενδιαφέρον εκδήλωσε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Παρόμοια κίνηση αναμένεται να γίνει και από τη Σλοβενία, η οποία σήμερα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κήρυξε τη λήξη της πανδημίας. Στη Λιθουανία, επιτρέπονται αγώνες ομαδικών αθλημάτων από τις 30 Μαϊου.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter