Μπάσκετ: «Οικουμενική» η προσωρινή διοίκηση, εκλογές μέχρι 31 Μαΐου στην ΕΟΚ

Μπάσκετ: «Οικουμενική» η προσωρινή διοίκηση, εκλογές μέχρι 31 Μαΐου στην ΕΟΚ

Οικουμενική» προσωρινή διοίκηση, με αντικείμενο τη διενέργεια εκλογών μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα διοριστεί από το Πρωτοδικείο στην Ομοσπονδία μπάσκετ. Τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην αυριανή μέρα.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος (που χθες μιλούσε για Παναγιώτη Γιαννάκη και Κωστή Ζομπανάκη) πρότεινε τελικά για υποψήφιο πρόεδρο τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Φιλίππου, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει και κουμπάρος του Παναγιώτη Φασούλα!

Ο Άγγελος Παπανικολάου, που διεκδικεί την προεδρία υπό την -άτυπη- αιγίδα της απερχόμενης διοίκησης, προτείνει τον επικεφαλής της ΕΣΚΑ Γιάννη Αλεξόπουλο. Ο Φασούλας είχε προφτάσει να καταθέσει αίτηση ορισμού προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο (μέσω φιλικά προσκείμενων σωματείων), με επικεφαλής τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστής αποφάσισε τον καταρτισμό διοίκησης με μέλη και των τριών «παρατάξεων», οπότε εκκρεμεί η επιλογή των προσώπων.

Η διάταξη που επιβάλλει στις αθλητικές Ομοσπονδίες να διεξάγουν τις αρχαιρεσίες μέχρι τις 31 Μαΐου κατατέθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, μέσα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η διάταξη αφορά όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και άλλες Ομοσπονδίες με προσωρινή διοίκηση (καράτε, πυγμαχία, μηχανοκίνητα σπορ κλπ).

Παράλληλα, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αναβολή στράτευσης των αθλητών που εμπλέκονται στην προολυμπιακή προετοιμασία, όπως ο κολυμβητής Κρίστιαν Γκολομέεφ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter