Μπάσκετ Ολυμπιακός: Καβάλα πάει στην Πόλη!

Μπάσκετ Ολυμπιακός: Καβάλα πάει στην Πόλη!

H πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων 5-6 ετών στην Ευρώπη επιστρέφει στο προσκήνιο για ένα ακόμη φάιναλ-φορ της Euroleague, το έκτο της από το 2009 και μετά και το 10ο συνολικά. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Εφές, σημειώνοντας με πειστικό τρόπο το πολυπόθητο 3-2 επί των Τούρκων: 87-78, παρά το δυσοίωνο 37-41 του ημιχρόνου. 

Στον ημιτελικό της Παρασκευής 19 Μαϊου, περιμένει τον τελικό η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δμήτρη Ιτούδη, παλιά του γνώριμη (και πελάτισσα) από τον τελικό του 2012 στην ίδια Πόλη, αλλά αλλά και από τους νικηφόρους ημιτελικούς του 2013 και του 2015. Στον άλλο ζευγάρι, στο γήπεδο Σινάν Ερντέμ της δυτικής ακτής του Βοσπόρου, θα αναμετρηθούν η Φενέρμπαχτσε των Ομπράντοβιτς-Σλούκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη μοναδική που δεν έχει ελληνικό στοιχείο στις τάξεις της.

Ο Βασίλης Σπανούλης τοποθέτησε τα θεμέλια της νίκης με το οργιαστικό του πρώτο δεκάλεπτο (13π, σκορ 25-21), αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό με 8 πολύτιμους προσωπικούς πόντους στην γ’ περίοδο, όταν η Εφές απειλούσε (48-47, 54-53). Οι φιλοξενούμενοι δεν έφτασαν σε απόσταση ενός σουτ στην τελική ευθεία του αγώνα και δέχθηκαν τη χαριστική βολή από τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη 1.44 πριν το φινάλε (83-74). Οι Παπανικολάου, Μπιρτς, Γκριν, Μάντζαρης διακρίθηκαν ιδιαίτερα, ενώ δεν υστέρησε κανείς στο κατάμεστο από πλήθος και πάθος ΣΕΦ.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο μεγάλο ματς: Γκριν 10, Μπιρτς 9, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 22, Ουότερς, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοβ 8, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 4. Η Εφές είχε τον Οσμάν με 11 πόντους και πέντε άλλους παίκτες με 10: Γκρέιντζερ, Ερτέλ, Τόμας, Χάνικατ, Μπράουν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter