Μπάσκετ: Ωραία και «κατοστάρα» η Εθνική

Μπάσκετ: Ωραία και «κατοστάρα» η Εθνική

Με μία πολύ εύκολη νίκη επί της αδύναμης Κίνας έφτασε η Εθνική Ανδρών μπάσκετ στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, στη Βικτόρια του Καναδά: 105-80. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 52-32.

Η ελληνική ομάδα καλείται τώρα να νικήσει τους Τούρκους στον σαββατιάτικο ημιτελικό, ώστε να διεκδικήσει το μοναδικό εισιτήριο τα ξημερώματα της Δευτέρας απέναντι σε έναν από τους Καναδά (το πιθανότερο), Τσεχία, Ουρουγουάη. Η Τουρκία νίκησε τους δύο τελευταίους στα ως τώρα παιχνίδια της.

Η Εθνική εμφανίστηκε σοβαρή και συγκεντρωμένη και δεν έδωσε δικαιώματα στους Κινέζους. Παράλληλα έκανε οικονομία δυνάμεων εν όψει των αγώνων που μπορούν να τη στείλουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κερκίδα υπήρχαν και λίγοι Έλληνες φίλαθλοι, αφού από χθες αποφασίστηκε χαλάρωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στον Καναδά.

Στην πρεμιέρα, η Εθνική είχε ηττηθεί από τους οικοδεσπότες Καναδούς με 97-91, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης (12 π.) και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (21 π., 3/8 τρ.) ήταν οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πήρε το βάπτισμα του πυρός και πέτυχε 5 πόντους.

Ο Νικ Καλάθης είχε 7 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Έπαιξαν και οι Χρυσικόπουλος 2, Κατσίβελης 11(1), Γιαννόπουλος, Παπαγιάννης 8, Σλούκας 14(3), Μήτογλου 12(2), Καββαδάς 6, Κ. Αντετοκούνμπο 7.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση στα ημιτελικά», δήλωσε ο Κώστας Σλούκας. «Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος ερχόμενοι εδώ. Πιστεύω πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι, σε άμυνα κι επίθεση. Η άμυνα ήταν το κλειδί, γιατί η Κίνα παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό. Πάντα ξεκινάμε από την άμυνα και έτσι μπορούμε να παίξουμε κι εμείς γρήγορα. Έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, σε άμυνα κι επίθεση. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρκία, που θα έχουμε πιο δύσκολο έργο. Πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά να προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι κι όποιος χάσει πάει σπίτι του. Σημαίνει πολλά για μας αυτός ο αγώνας».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter