Μπάσκετ: Οριστικά στην Α2 ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Οριστικά στην Α2 ο Ολυμπιακός

Oριστικός θα πρέπει να θεωρείται ο υποβιβασμός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στην Α2, αφού το ΑΣΕΑΔ απέρριψε –σύμφωνα με πληροφορίες- τις προσφυγές των «ερυθρολεύκων» για ακύρωση της βαθμολογίας της Α1 και παράνομη σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Οι εξελίξεις θα συζητηθούν στην επόμενη, ενδεχομένως δραματική, συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος (ΕΣΑΚΕ), την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της Α1 και διεξαγωγής με 16 ομάδες αντί για 14, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα πέσουν στην αρμοδιότητα της νέας ηγεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ τον τελικό λόγο σε παρόμοια θέματα έχει η Ομοσπονδία μπάσκετ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της τελευταίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν υπάρχει Α1 χωρίς Ολυμπιακό» και ζήτησε «να βρεθεί λύση». Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε πρωτάθλημα με συμμετοχή του “αιωνίου αντιπάλου” και απαιτεί “την τήρηση της νομιμότητας”. Το ενδεχόμενο συμμετοχής των «κόκκινων» στην Αδριατική Λίγκα φαίνεται να ναυαγεί.

Πέρα από όλα αυτά, η κατάσταση στην Α1 παραμένει θολή, αφού τουλάχιστον 2-3 ΚΑΕ βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης και εμφανίζονται διατεθειμένες να πουλήσουν το ΑΦΜ τους σε τρίτες ομάδες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter