Μπάσκετ: Παραδόθηκε άνευ όρων ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη

Μπάσκετ: Παραδόθηκε άνευ όρων ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη

Χωρίς να αντισταθεί παραδόθηκε ο Παναθηναϊκός από τη Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, μόλις τέσσερις μέρες μετά τον θρίαμβό του επί του Ολυμπιακού στο εγχώριο ντέρμπι: 80-72. Στο ημίχρονο, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 45-33.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά καλός στο ξεκίνημα με πρωταγωνιστή τον Τζέριαν Γκραντ, αλλά έχασε την επαφή στο σκορ όταν οι εφεδρικοί της Μπάρτσα την έφεραν σε διψήφια διαφορά: 39-28 στο 17ο λεπτό με διαδοχικά καλάθια του Τζαμπάρι Πάρκερ. Η υπεροχή των Ισπανών στα ριμπάουντ ήταν καταλυτική και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις: 54-35, 75-47. Η ελληνική ομάδα μείωσε με Μπαλτσερόφσκι και Μωραΐτη στα τελευταία λεπτά, όταν ο αγώνας είχε κριθεί. Έπαιξε ακόμη και ο έφηβος Σαμοντούροφ.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έμεινε άποντος σε 18,5 λεπτά συμμετοχής, αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα και με τον αδελφό του, Βίλι (5 π.). Στην κερκίδα του «Παλάου Μπλαουγκράνα», μάλιστα, βρέθηκαν οι γονείς των δύο Ισπανών διεθνών.

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν ο κορυφαίος παίκτες του «τριφυλλιού» με 15 πόντους, ενώ ο Μάριους Γκριγκόνις πρόσθεσε 11. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Γκάι 6, Μωραΐτη 5, Καλαϊτζάκη 5, Μήτογλου 6, Μαντζούκα, Λεσόρ 9, Σαμοντούροφ 3, Μπαλτσερόφσκι 12. Ο Παναθηναϊκός είχε τη συμπαράσταση 120 οπαδών του που ταξίδεψαν από την Αθήνα μαζί με την αποστολή.

Από τη Μπαρτσελόνα (5-1), που πλέον έχει προπονητή τον Ρότζερ Γκριμάου, διακρίθηκαν οι Πάρκερ 17, Παουλί 12, Κάλινιτς 10, Σατοράνσκι 10, Βέσελι 9, Μπριθουέλα. Απουσίασαν οι τραυματίες Λαπροβίτολα, Γιοκουμπάιτις.

Οι «πράσινοι» (2-4) παρατάχθηκαν χωρίς τον ασθενή Κώστα Σλούκα και τους τραυματίες Λούκα Βιλντόσα, Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ Κέντρικ Ναν αναμένεται στην Αθήνα τη Δευτέρα και υπολογίζεται να κάνει το ντεμπούτο του την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα (1-5).

Μία μέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός (3-3) θα υποδεχθεί τη Βασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν χθες από τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη στην Τουρκία με 79-77, αφού ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Οι Πειραιώτες εξέδωσαν και ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, αφού ισχυρίζονται ότι στην κρίσιμη φάση έγινε φάουλ που δεν σφυρίχτηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter