Μπάσκετ: Πατατράκ και γιούχα για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Πατατράκ και γιούχα για τον Παναθηναϊκό

Οδυνηρή ήττα που συνοδεύτηκε από έντονο γιουχάισμα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας κρίθηκε υπέρ των Γερμανών στη δεύτερη παράταση με 106-105 (κανονική διάρκεια 88-88), αφού ο Ταϊρίς Ράις αστόχησε στο τελευταίο σουτ, μετά το «έμμεσο τρίποντο» του Σίκμα 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. 

Οι «πράσινοι» αποδοκιμάστηκαν από το κοινό τους, αφού είχε προηγηθεί η ήττα από τον Προμηθέα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν είναι απίθανο να υπάρξουν εξελίξεις, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εγκάλεσε δημόσια παίκτες και προπονητές πριν ακόμη γίνει το τζάμπολ του αποψινού ευρωπαϊκού αγώνα. Η καρέκλα του Αργύρη Πεδουλάκη τρίζει.

Oι 39 πόντοι του Ιωάννη Παπαπέτρου σε 49 λεπτά συμμετοχής έμειναν στα αζήτητα. Ο απογοητευτικός ΠαναθηναΪκός βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές στο β’ ημίχρονο του αγώνα (49-60), αλλά αντεπιτέθηκε χάρη στον οίστρο του ασυγκράτητου Παπαπέτρου, ο οποίος συνέτριψε το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του (18 π.).

Ο Χέρμανσον έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς στο τελευταίο λεπτό (87-88), αλλά ο Καλάθης ισοφάρισε με 1/ 2 βολές και ο Ισλανδός άσος της Άλμπα αστόχησε στο σουτ της παρ’ ολίγον νίκης.

Στην πρώτη παράταση, ο Νίκος Παππάς έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ο Χέρμανσον ισοφάρισε (98-98) και ο ΝτεΣόν Τόμας έχασε την ευκαιρία της νίκης με την εκπνοή.

Ο Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, 10 ασίστ και 9 λάθη. Ο Ουάιλι πέτυχε 22 πόντους για τον ΠαναθηναΪκό, ενώ ο Τόμας πρόσθεσε 16, ο Παππάς 14 και οι Παπαγιάννης, Τζόνσον από 2. Οι Μήτογλου, Ράις, Μπράουν έπαιξαν χωρίς να σκοράρουν. O Σίκμα είχε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ για την Άλμπα του Αϊτο Ρενέσες.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός (4-4) έχει δύο συνεχόμενες αποστολές εκτός έδρας, την Τρίτη στο Κάουνας (Ζαλγκίρις) και την Παρασκευή στο Μόναχο (Μπάγερν). Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ τη Ζαλγκίρις στο Φάληρο (21.30).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter