Μπάσκετ: Πατατράκ του Ολυμπιακού απέναντι στη Βασκόνια

Μπάσκετ: Πατατράκ του Ολυμπιακού απέναντι στη Βασκόνια

Ήττα με «ξαφνικό θάνατο» υπέστη ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ από τη Βασκόνια: 74-75 με καλάθι στην εκπνοή του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν από το 35-50 της ανάπαυλας αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 10.000 φιλάθλους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ολυμπιακός έκανε καλό ξεκίνημα, αλλά το 26-16 έγινε 30-38 εν ριπή οφθαλμού. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με διψήφιες διαφορές και έφτασαν στο +18 λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Τα απανωτά τρίποντα του Κάνααν στις αρχές της γ’ περιόδου αφύπνισαν τους «ερυθρολεύκους» και την κερκίδα: 41-53, 58-65.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μείωσε σε 66-67 στο 33ο λεπτό και ο Πίτερς έγραψε το 72-71 με τρίποντο. Οι Βάσκοι προσπέρασαν με τον Μονέκε, ο Λαρεντζάκης απάντησε με 2/2 βολές στα 10’’, αλλά ο ΜακΙντάιρ πέτυχε το νικητήριο καλάθι των Ισπανών 7 δέκατα του δευτερολέπτου πριν ακουστεί η κόρνα. Ο Ολυμπιακός δεν πρόφτασε να δοκιμάσει ένα τελευταίο σουτ.

Η συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοφ αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, αλλά ο Σέρβος έμεινε άποντος σε 3 λεπτά συμμετοχής. Ο Αϊζέια Κάνααν ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 23    πόντους και 5/8 τρίποντα, ενώ ο Άλεκ Πίτερς πρόσθεσε 22 με 4/6 τρίποντα. Ο Μουσταφά Φαλ τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 τάπες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ, Λούντζη, Ουίλιαμς-Γκος 4, Λαρεντζάκη 7, Μπραζντέικις 2, Παπανικολάου 6.

Απουσίασαν και αυτή τη φορά οι τραυματίες Σίκμα, ΜακΚίσικ, αλλά ο πρώτος ελπίζεται ότι θα επιστρέψει στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με τη Μακάμπι στο ουδέτερο Βελιγράδι.

Από τη Βασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ξεχώρισαν οι  Μονέκε 20, Σεντεκέρσκις 12, Χάουαρντ 11, Μαρίνκοβιτς 10.

Ο Παναθηναϊκός (2-4) θα δοκιμαστεί το βράδυ της Παρασκευής στις 9 στο Βερολίνο, απέναντι στην Άλμπα (1-5). Θα απουσιάσουν οι σοβαρά τραυματισμένοι Ερνανγκόμεθ και Παπαπέτρου, αλλά πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του ο νεοφερμένος Κέντρικ Ναν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter