Μπάσκετ: Πικρόγλυκο διήμερο στην Ευρώπη

Μπάσκετ: Πικρόγλυκο διήμερο στην Ευρώπη

Η μαρτυρική εβδομάδα με τη διπλή αγωνιστική της Εuroleague έφερε εντελώς διαφορετικά συναισθήματα για τις δύο ελληνικές ομάδες.

 Ο Ολυμπιακός πέρασε θριαμβευτικά από το δύσβατο Γιαντ Ελιάου του Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης (68-69, ημίχρονο 33-35), αλλά ο Παναθηναϊκός γνώρισε συντριβή στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (81-63, ημίχρονο 43-33). Στο διήμερο που ξεκίνησε, αμφότεροι επιστρέφουν στη θαλπωρή της έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται απόψε στο ΣΕΦ την επίσης αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές Χίμκι, ενώ οι «πράσινοι» φιλοξενούν αύριο στο ΟΑΚΑ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε, του παλιόφιλου Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή στο σκορ από τα πρώτα λεπτά (27-15 στο 10’) και δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε μετά την αποβολή των Ντε Κολό, Γκιστ εξαιτίας μικροεπεισοδίου στα τέλη του α’ ημιχρόνου. Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 9 πόντους. Με τους πρωταθλητές Ελλάδας, που έχουν ρεκόρ 1-2, έπαιξαν οι Σίνγκλετον 10, Γκέιμπριελ, Καλάθης 7, Ρίβερς 17, Γκιστ, Λεκάβιτσιους 9, Αντετοκούνμπο 6, Όγκαστ 8, Βουγιούκας, Λοτζέσκι 6, Ντένμον. Ο Ροντρίγκεθ ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 25 πόντους, ενώ ο Χάινς πρόσθεσε 21.

Ο Ολυμπιακός (3-0) είχε για ηγετική μορφή στο Ισραήλ τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους. Ο Μιλουτίνοβ 8 και έπαιξε σπουδαίες άμυνες στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Επαιξαν και οι Παπαπέτρου 4, Αγραβάνης 3, Στρέλνιεκς 5, ΜακΛιν 8, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 5, Τολιόπουλος, Ρόμπερτς 4, Τόμπσον 4. Στην τελευταία φάση του αγώνα, αστόχησε στο σουτ της παρ’ολίγον νίκης ο Τζάκσον. Ο Κόουλ έβαλε 22 πόντους για την ηττημένη Μακάμπι.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ, ο Αρης νίκησε τη γαλλική Ναντέρ στο πυκνοκατοικημένο «Νίκος Γκάλης» με 70-62, με μπροστάρη τον Μιχάλη Τσαϊρέλη (15π.). Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σημαντικό διπλό επί της ιταλικής Κάπο Ντ’Ορλάντο με 63-58 (Τζόουνς 17, Μαργαρίτης 12), αλλά η ΑΕΚ ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την τουρκική Μπάνβιτ με 70-74 (Χάρις 18, Μαυροειδής 13). Μετά την 3η αγωνιστική των Ομίλων, ο Άρης έχει ρεκόρ 2-1, ενώ οι δύο «Δικέφαλοι» έμειναν στο 1-2.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter