Μπάσκετ: Πλέι-οφ τον Ιούλιο «βλέπει» η Euroleague

Μπάσκετ: Πλέι-οφ τον Ιούλιο «βλέπει» η Euroleague

Επιμένει να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν η Εuroleague και μάλιστα όρισε ημερομηνίες μέσα στο κατακαλόκαιρο: 4-26 Ιουλίου, με βάση το μοντέλο που συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Η ολομέλεια των μετόχων αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής για τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές συζητήσεις, το πιθανότερο είναι να συγκεντρωθούν σε μία πόλη όλες οι ομάδες και να αναμετρηθούν εκεί κεκλεισμένων των θυρών μέχρι την ανάδειξη πρωταθλήτριας. Το επιθυμητό σενάριο απαιτεί τη διεξαγωγή των 54 αγώνων που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τελική φάση με μορφή final-8, χωρίς άλλα πλέι-οφ.

Η Αθήνα είναι κατ’ αρχάς ανάμεσα στις υποψήφιες οικοδέσποινες, μαζί με τη Μόσχα, το Κάουνας και ίσως κάποια άλλη πόλη. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 6η θέση της τωρινής κατάταξης και ο Ολυμπιακός στην 11η.

Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για το Εurocup, όπου στις 8 ομάδες που συνεχίζουν συγκαταλέγεται ο Προμηθέας Πάτρας (αντίπαλος της τουρκικής Τόφας στα προημιτελικά), είναι 4-17 Ιουλίου. Το σύστημα διεξαγωγής θα περιλαμβάνει διπλές ή μονές νοκ-άουτ αναμετρήσεις, σε μία και μόνο πόλη.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 24 Μαϊου, με γνώμονα την εξέλιξη της πανδημίας και την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων. Εφ’ όσον ανάψει πράσινο φως για την επιστροφή στα γήπεδα, το εικοσαήμερο από 12 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου θα αφιερωθεί στην προετοιμασία των ομάδων. Από τις 29 Μαϊου μέχρι τις 11 Ιουνίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε καραντίνα εάν χρειαστεί.

Συμφωνήθηκε επίσης να ανασταλούν μέχρι νεωτέρας οι πληρωμές των παικτών, οι οποίοι θα έχουν τα δικαίωμα να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με δική τους ευθύνη σχετικά με την υγεία τους και την τήρηση των κατά τόπους κανόνων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter