Μπάσκετ: «Πράσινη» παρέλαση στην πρεμιέρα της Α1

Μπάσκετ: «Πράσινη» παρέλαση στην πρεμιέρα της Α1

Με μία ξένοιαστη και πειστική νίκη του πρωταθλητή Παναθηναϊκού επί της «ομόσταυλης» ΑΕΚ (89-68), μπροστά σε 6.000 φιλάθλους ξεκίνησε η ορφανή από Ολυμπιακό περίοδος 2019-20 στην Basket League.

Η ομάδα του Πεδουλάκη έπαιξε καλό μπάσκετ και ουδέποτε απειλήθηκε. Στο ημίχρονο η διαφορά ήταν στους 14 πόντους (48-34) και αργότερα ξεπέρασε τους 25 π. (77-51). Η «παλιοσειρά» ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού, με ατομικό ρεκόρ πόντων στην ελληνική καριέρα του (26π. με 6/6 δ., 3/5 τρ., 5/5 β., σε μόλις 23 λεπτά).

Ο Ράις πέτυχε 11 και ο Ουάιλι 10, ενώ ο Νικ Καλάθης μοίρασε 10 ασίστ. Ο Τζίμερ Φρεντέτ έπαιξε 22 λεπτά και πέτυχε 13 πόντους και ο Ουέσλεϊ Τζόνσον πρόσθεσε 7. Λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος χρεώθηκε με ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή.

Ο Κέντρικ Ρέι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 18 πόντους, ενώ ο Δημήτρης Κακλαμανάκης έβαλε 11, όσους και ο Κιθ Λάνγκφορντ.

Το ματς έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα, με αθλητές των ακαδημιών των δύο ομάδων να κάθονται μαζί στις κερκίδες, ο κόσμος του Παναθηναϊκού χειροκρότησε τους «δικούς του» Λάνγκφορντ, Ματσιούλις.

Βραβεύτηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης η 22χρονη Μυρτώ Κοτρώτσιου, που τραυματίστηκε βαριά σε εγκληματική ενέργεια το 2012 στην Πάρο. Η νεαρή κοπέλα είναι οπαδός της ΑΕΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός της χάρισε αναμνηστικό λεύκωμα διά χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Ο περυσινός φιναλίστ Προμηθέας Πάτρας έκανε επίδειξη πυγμής στη Λάρισα: 96-69, με 13 πόντους του Κατσίβελη και 12 του Μπόγρη. Το Λαύριο χάλασε τη μικρή γιορτή που ετοίμασε ο Ιωνικός Νίκαιας για την επιστροφή του στην κατηγορία των μεγάλων μετά από 32 χρόνια: 94-90 στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν» (Ντεκοσέι 18 – Μαυροκεφαλίδης 25).

Το νέο ξεκίνημα του Ηλία Ζούρου ήταν επιτυχημένο, αφού το Περιστέρι νίκησε τον επίσης νεοφώτιστο Ηρακλή με 75-59 (Χάτσερ 12 – Χάνλαν 15). Ο Κολοσσός συνέτριψε στη Ρόδο τον ελλιπή Πανιώνιο με 89-61, με 21 πόντους του Τζάκσον και 11 του Νικ Παύλος (Βεργίνης 17). Ο Τζέρι Σμιθ με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος του Ηφαίστου Λήμνου, στο 66-50 επί του Ρεθύμνου.

To πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Α1 ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής με το παραδοσιακό ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, στις 17.45 στη σάλα «Νίκος Γκάλης» του Αλεξάνδρειου.

Υπενθυμίζουμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη στήνονται στην εκκίνηση οι 18 ομάδες της Εuroleague, με Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει την Παρασκευή τη Βιλερμπάν.

Στο αυριανό φύλλο του Documento ο πολύπειρος Ηλίας Ζούρος αναλύει τις πιθανότητες διάκρισης των ελληνικών ομάδων και καταθέτει τα προγνωστικά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter