Μπάσκετ: “Πράσινη” νίκη στις πλάτες του Παπαγιάννη

Μπάσκετ: “Πράσινη” νίκη στις πλάτες του Παπαγιάννη
EUROLEAGUE 2021-2022 / ΠΑΟ - ΖΕΝΙΤ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)

Η κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο στο «αιώνιο» ντέρμπι της Δευτέρας βοήθησε τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές νίκες, απέναντι μάλιστα στην ισχυρή Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: 70-64 στο ΟΑΚΑ. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 33-38.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι παγωμένοι και έχαναν με 0-12 στο τετράλεπτο, αλλά αντεπιτέθηκαν με μπροστάρη τον Νεμάνια Νέντοβιτς και προσπέρασαν με σερί 13-0 μετά το 33-40. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο πρωταγωνιστής στην γ’ περίοδο.

Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα στο 33ο λεπτό (60-50), αλλά έπαθε μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ, 61-62. Ο Νέντοβιτς έδωσε νέο προβάδισμα με δύσκολο τρίποντο και ο Παπαγιάννης πέτυχε το κρισιμότερο καλάθι στα 44 δευτερόλεπτα (66-62). Ο Κουζμίνσκας μείωσε, αλλά ο Παπαπέτρου σφράγισε τη νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας με εύστοχες βολές.

Ο εκπληκτικός Παπαγιάννης τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 8/9 σουτ, 2/6 βολές, 13 ριμπάουντ και 4 τάπες. Ο Νέντοβιτς είχε 18 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Μέικον πρόσθεσε 11, ο Ουάιτ 8 και ο Σαντ-Ρόος 6. Έπαιξαν και οι Παπαπέτρου 4, Κασελάκης 3, Πέρι, Μποχωρίδης, Έβανς 2, Φλόιντ.
Από τη Ζενίτ διακρίθηκαν οι Λόιντ (15), Φράνκαμπ (14), Κουζμίνσκας (13), Μίκι (9).

Ο Παναθηναϊκός, που προερχόταν από σερί πέντε ηττών, βρίσκεται στη 16η θέση μαζί με τη Φενέρμπαχτσε με 3 νίκες και 9 ήττες, ενώ η Ζενίτ παραμένει στην πρώτη τετράδα, με απολογισμό 8-4. Η Ρεάλ προηγείται με 10-2 και η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με 9-2.

Πριν τον αγώνα, τιμήθηκαν με ανθοδέσμες από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο επί σειρά ετών κορυφαίος παράγοντας της ομάδας Μάνος Παπαδόπουλος, ο Τσάβι Πασκουάλ, οι συνεργάτες του Ισπανού, που επίσης φόρεσαν τα πράσινα (Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, Ινίγο Θαρθάνο) και ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Ζυγούρης.

Ο Ολυμπιακός, που μετράει 4 ήττες σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες αλλά και 7 νίκες στα αντίστοιχα παιχνίδια του στο Φάληρο, δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής στην Ιταλία απέναντι στην Αρμάνι. Από την ομάδα του Μιλάνου, που έχει ρεκόρ 8-3, θα απουσιάσει ο σοβαρά τραυματισμένος Ντίνος Μήτογλου.

Την επόμενη εβδομάδα, οι δύο ελληνικές ομάδες θα ταξιδέψουν στη Ρωσία: ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός, Ούνιξ-Ολυμπιακός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter