Μπάσκετ: «Πράσινη» πανωλεθρία στο Βελιγράδι

Μπάσκετ: «Πράσινη» πανωλεθρία στο Βελιγράδι

Στραπατσαρισμένος επιστρέφει ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι, αφού η αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα εξελίχθηκε σε πανωλεθρία: 81-48, μία από τις βαρύτερες ευρωπαϊκές ήττες των «πρασίνων». Στο ημίχρονο, οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 39-26.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πριν τον αποψινό αγώνα, οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στο 2-5, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου μετρούσαν 4 απανωτές ήττες.

Οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν την άθλια απόδοση του «τριφυλλιού» στο α’ ημίχρονο και έφτασαν στο +19 πριν την ανάπαυλα (39-20), μέσα σε αποθέωση από το κοινό τους στη «Χάλα Πιονίρ» (7.000 θεατές).

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, αφού το 39-28 έγινε γρήγορα 53-36. Ο Αστέρας πέτυχε νέο σερί 12-0 αμέσως μετά και ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε αμαχητί, αφού η «ψαλίδα» πήρε τεράστιες διαστάσεις. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 3/22 τρίποντα και 19 λάθη.

O Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον τραυματισμένο Νεμάνια Νέντοβιτς, που υπέστη θλάση στον προσαγωγό, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Κολοσσό. Ο Ντάριλ Μέικον με 15 πόντους και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος με 10 ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε τραυματίας και πέτυχε 6 πόντους, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης πρόσθεσε 8, ο Κέντρικ Πέρι 5 και οι Ουάιτ, Φλόιντ από 2. Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε και τους Φέρελ, Κασελάκη, Έβανς, Μποχωρίδη, Μαντζούκα.

Οι Ουόλτερς (18), Χόλινς (11), Κάλινιτς (10), Ντόμπριτς (8), Μίτροβιτς (8) ξεχώρισαν από τον Ερυθρό Αστέρα.

Tην επόμενη Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Ούνιξ Καζάν, όπου αγωνίζεται πλέον ο Μάριο Χέζονια.

Ο Ολυμπιακός, που έχει ρεκόρ 5-2 και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ανεβαίνει στη σκηνή το βράδυ της Παρασκευής, με αντίπαλο τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, στο Φάληρο (21.00).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter