Μπάσκετ: «Πράσινη» πανωλεθρία στο Βελιγράδι

Στραπατσαρισμένος επιστρέφει ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι, αφού η αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα εξελίχθηκε σε πανωλεθρία: 81-48, μία από τις βαρύτερες ευρωπαϊκές ήττες των «πρασίνων». Στο ημίχρονο, οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 39-26.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πριν τον αποψινό αγώνα, οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στο 2-5, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου μετρούσαν 4 απανωτές ήττες.

Οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν την άθλια απόδοση του «τριφυλλιού» στο α’ ημίχρονο και έφτασαν στο +19 πριν την ανάπαυλα (39-20), μέσα σε αποθέωση από το κοινό τους στη «Χάλα Πιονίρ» (7.000 θεατές).

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, αφού το 39-28 έγινε γρήγορα 53-36. Ο Αστέρας πέτυχε νέο σερί 12-0 αμέσως μετά και ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε αμαχητί, αφού η «ψαλίδα» πήρε τεράστιες διαστάσεις. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 3/22 τρίποντα και 19 λάθη.

O Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον τραυματισμένο Νεμάνια Νέντοβιτς, που υπέστη θλάση στον προσαγωγό, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Κολοσσό. Ο Ντάριλ Μέικον με 15 πόντους και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος με 10 ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε τραυματίας και πέτυχε 6 πόντους, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης πρόσθεσε 8, ο Κέντρικ Πέρι 5 και οι Ουάιτ, Φλόιντ από 2. Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε και τους Φέρελ, Κασελάκη, Έβανς, Μποχωρίδη, Μαντζούκα.

Οι Ουόλτερς (18), Χόλινς (11), Κάλινιτς (10), Ντόμπριτς (8), Μίτροβιτς (8) ξεχώρισαν από τον Ερυθρό Αστέρα.

Tην επόμενη Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Ούνιξ Καζάν, όπου αγωνίζεται πλέον ο Μάριο Χέζονια.

Ο Ολυμπιακός, που έχει ρεκόρ 5-2 και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ανεβαίνει στη σκηνή το βράδυ της Παρασκευής, με αντίπαλο τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, στο Φάληρο (21.00).