Μπάσκετ: «Πράσινο» ντέρμπι με… όργια Ράις

Μπάσκετ: «Πράσινο» ντέρμπι με… όργια Ράις

Ένα ντερμπι που ήταν αληθινή διαφήμιση για το μπάσκετ παρά την τoξικότητα των ημερών κατέληξε στα χέρια του Παναθηναϊκού, μετά από θρίλερ 45 λεπτών.

Ο εκπληκτικός Ταϊρίς Ράις πέτυχε 41 πόντους σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραστάσεις που είδαμε ποτέ σε «αιώνιες» αναμετρήσεις. Ήταν πάντως ο Γιώργος Παπαγιάννης αυτός που πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ολυμπιακού στο φινάλε του 40λέπτου. Το ματς ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με 99-93 (κανονική διάρκεια 86-86, ημίχρονο 43-36).

Δείτε επίσης: Μολότοφ στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ο τρομερός Ράις είχε 8/16 τρίποντα, 5/7 δίποντα και 7/7 βολές, με μόλις 1 λάθος, σε λιγότερο από 30 λεπτά συμμετοχής! «Θα πάρω τη μπάλα στο σπίτι μου, ήταν ιστορική βραδιά, αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε», είπε ο πρωταγωνιστής της συναρπαστικής βραδιάς. “Ο τύπος έχει τεράστια καρύδια”, τον παίνεψε ο Νικ Καλάθης.

Ο Ρικ Πιτίνο τόνισε ότι η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά ήταν οι δύο άμυνες του Καλάθη σε κρίσιμα σημεία, “ο ίδιος άνθρωπος που είχε 0 στα 9 τρίποντα”! Ο Αμερικανός πρόσθεσε ότι μεγάλη δουλειά έκανε και ο Παπαγιάννης.

Ο Τόμας πέτυχε 13 πόντους, ο Παπαπέτρου 11, ο Φρεντέτ 7, ο Καλάθης 14 και ο Μήτογλου 8, ενώ έπαιξαν και οι Παππάς, Μπεντίλ, Βουγιούκας, Τζόνσον.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 18 πόντους. Αγωνίστηκαν και οι Πολ 17, Κόνιαρης 3, Μπάλντγουιν 10, Ρότσεστι, Πρίντεζης 7, Μιλουτίνοβ 14, Βεζένκοφ 6, Ριντ 4, Ρούμπιτ 2, Παπανικολάου 5, Τσέρι 7.

O αγώνας ήταν αμφίρροπος από νωρίς, αλλά η ρέντα του Ράις, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους σε αυτό το διάστημα μόλις σε 11 λεπτά συμμετοχής, έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος. Οι «πράσινοι» έβγαλαν το α’ ημίχρονο με 0 λάθη και προηγήθηκαν με 43-36, με τον Ντίνο Μήτογλου να κυριαρχεί στις ρακέτες και τον Βασίλη Σπανούλη να παλεύει αβοήθητος κατά διαστήματα.

Οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 54-41 στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου με το πρώτο ξέσπασμα των Τόμας, Φρεντέτ. Αλλά ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του με πρωταγωνιστή τον Τσέρι και η διαφορά μειώθηκε στο ένα καλάθι στο τέλος του δεκαλέπτου (63-61).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για μερικές στιγμές με τρίποντο του Μπράντον Πολ, αλλά ο …αφιονισμένος Ράις απάντησε με 10 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους και ανέβασε το σκορ σε 74-66, μέσα σε αποθέωση από 18.000 οπαδούς του «τριφυλλιού». Αλλά οι Πειραιώτες αντεπιτέθηκαν ξανά και προσπέρασαν με 76-78 ακριβώς 5 λεπτά πριν το τέλος, με 5 απανωτούς πόντους του Σπανούλη. Η συνέχεια ήταν γκραν γκινιόλ.

Ο Πολ πέτυχε το πέμπτο του τρίποντο για το 78-81 και ο Ράις το έβδομό του για το 81-81. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο του Τσέρι, ενώ μία βολή του Βεζένκοφ και μία του Πολ έγραψαν το 84-86. Ο ΠαναθηναΪκός ισοφάρισε με καλάθι του Παπαγιάννη 3’’ πριν το φινάλε, ο Καλάθης έκλεψε τη μπάλα στην επαναφορά και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 89-91, αλλά η τελευταία λέξη του αγώνα ανήκε δικαιωματικά στον Ράις, ο οποίος έγραψε το 96-91 μπροστά στον Μιλουτίνοβ. Ο Ολυμπιακός παρέδωσε τα όπλα στο φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός μετράει πλέον 8 νίκες σε 12 αγώνες και ισοβαθμεί στην 4η θέση με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (8-4). Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 5-7.

Την επόμενη εβδομάδα, οι Έλληνες “αιώνιοι” δοκιμάζονται απέναντι στους “αιώνιους” της Ισπανίας: Ρεάλ-Ολυμπιακός την Πέμπτη στη Μαδρίτη, Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός την Παρασκευή στη Βαρκελώνη. Οι δύο ισπανικές ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 9-3, πίσω από την φιναλίστ του 2018-9 που προηγείται με 10-2.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter