Μπάσκετ: «Πράσινος» παροξυσμός, χιλιάδες κόσμος στο Βερολίνο

Μπάσκετ: «Πράσινος» παροξυσμός, χιλιάδες κόσμος στο Βερολίνο

Περισσότεροι από 8.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού αναμένεται να βρεθούν στο Βερολίνο, για τον αυριανό τελικό της Euroleague απέναντι στη Ρεάλ. Στους αρχικούς 3.500 προστίθενται αμέτρητοι άλλοι που προμηθεύτηκαν εισιτήρια από απογοητευμένους φίλους της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού, ενώ οι πληροφορίες από την Αθήνα μιλούν για πτήσεις τσάρτερ ναυλωμένες από ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Ο επίσημος Παναθηναϊκός προσπαθεί να προμηθευτεί εισιτήρια του τελικού από «επιστροφές», αλλά οι Έλληνες φίλαθλοι που θα μείνουν έξω από την Uber Arena θα είναι αρκετές εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες. Στις ιστοσελίδες μεταπώλησης, τα φτηνότερα εισιτήρια που βρίσκει κανείς για τα ματς της Κυριακής κοστίζουν τουλάχιστον 600 ευρώ, για θέσεις στις …αετοφωλιές του γηπέδου. Πολλά εισιτήρια, βέβαια, πωλούνται χέρι με χέρι στα στέκια του Βερολίνου.

«Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να μην αφήσω τον Τσους Ματέο να κερδίσει απανωτά τρόπαια όπως εγώ», είπε χαμογελώντας ο Εργκίν Αταμάν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατέκτησε το Κύπελλο της Euroleague με την Εφές το 2021 και το 2022, ενώ η Ρεάλ (ηττημένη του προπέρσινου τελικού στο Βελιγράδι) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια πέρυσι, με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κάουνας.

«Η κανονική περίοδος δεν προσφέρεται για σύγκριση», τόνισε ο Αταμάν, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη προ διμήνου. «Τότε δεν ήταν στο 100% και οι δύο ομάδες. Είναι σημαντικές όλες οι νίκες που κάναμε στα μεγάλα ματς, απέναντι στην Μακάμπι και στον ημιτελικό. Το πλάνο μας αύριο θα είναι διαφορετικό. Ωστόσο, αυτό ήταν το αποτέλεσμα που μας έκανε να πιστέψουμε ότι είμαστε ομάδα για φάιναλ-φορ».

«Είναι τρελό ότι βρίσκομαι εδώ, πέρασα πολλά, μεγάλωσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον», τόνισε ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού κατάγεται από τη Μαρτινίκα. «Θέλω να δείξω στους ανθρώπους από τα μέρη μου πως όλα είναι πιθανά. Είμαι από ένα μικρό νησί, στα 15 μου πήγα στη Γαλλία. Είναι ευλογία αυτό που ζω και μεγάλη ευκαιρία για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους».

Από τον πρώτο σκόρερ της Ρεάλ στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, Τζάναν Μούσα, ζητήθηκε μία σύγκριση ανάμεσα στις δύο ελληνικές ομάδες. «Ο Παναθηναϊκός έχει κάτι που λείπει από τον Ολυμπιακό και αυτό είναι ο Σλούκας», είπε ο Βόσνιος άσος. «Επίσης διαθέτει έναν καταπληκτικό σκόρερ, τον Ναν. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σκληρή ομάδα, που βασίζεται περισσότερο στο σύνολο. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλές νίκες λόγω της ποιότητας των παικτών του».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter